Gaziantep’te 40 derecenin üzerine çıkan sıcaklıklarda toplu ulaşım kullanımında sorunlar yaşanıyor. Özellikle sıcak havalarda klimayı açmayan bazı şoförler olduğu öğrenildi. Birçok vatandaş ise bu konu ile ilgili görüşlerini ve şikayetlerini dile getiriyor.

Haziran ayına girilmesiyle birlikte, Gaziantep’te hava sıcaklıkları 40 derecenin üzerine çıktı. Bu sıcak havalarda sokaklarda dolaşmak vatandaşlar için oldukça zor bir hale geliyor. Özellikle şeker ve tansiyon gibi rahatsızlıkları olan vatandaşlar sıcak havalardan diğer vatandaşlara göre daha çok etkilenebiliyor.

TOPLU TAŞIMADA SICAK ÇİLESİ

Kent genelinde birçok vatandaş, toplu ulaşım araçlarını kullanıyor ve toplu ulaşım araçlarında bazı şoförlerin bu sıcak ve bunaltıcı havalara rağmen klima açmadıklarını dile getiriyor. Bu konu ile ilgili şikayetlerini belirten vatandaşlar. Toplu ulaşım araçlarında yaşanan bu büyük sorunun önüne geçilmesini temenni ediyor.

BÜYÜKŞEHİR DENETLEYİP UYARMIŞTI

Geçtiğimiz Kurban Bayramı’ndan öne Gaziantep Büyükşehir Belediyesi gelen şikayetler üzerine toplu taşıma araçlarında klima denetimi yapmış ve şoförleri klima açmaları konusunda uyarmıştı. Bu denetimlere ve uyarılara rağmen bazı şoförlerin hala klima açmadığı öğrenildi.

Kaynak: Mehmet Fener