Efsane romanların arasından seçim yaparken çok zorlanıyorum. çünkü hepsi benim çocuğum gibi seçim yapmak çok zor. Ama bugün için Klara ve Güneşi seçtim.

Kazuo Ishiguro'nun son romanı. okuyacak dostlar için spoiler vermeden şunu söyleyebilirim: roman, klara isminde yapay zekâ robotun, josie adında küçük çocuğun annesi tarafından satın alınıp, evlerine gidişiyle başlıyor. roman devam ederken okuyucu, yapay zekâ klara'nın gözlem yeteneğinin ve duygularının eminim ki farkına varacaktir. ayrıca, romandaki olay örgüsü ustaca yaratılmış.

ishihuro'yu övmek gerek. çünkü her romanında farklı bir hikayeyi ustaca anlatmayı becerebiliyor. bana kalırsa, yazdığı romanlar 2017 yılında almış olduğu nobel edebiyat ödülü'ne asla gölge düşürmüyor.

Kazuo Ishiguro, (Japonca: かずお・いしぐろ ("Kazuo İşiguro") ya da 石黒 一雄 ("İşiguro Kazuo") 8 Kasım 1954 doğumlu Japon asıllı İngiliz romancı. Nagazaki kentinde doğan İşiguro 1960 yılında ailesiyle birlikte İngiltere'ye göçtü. University of Kent'i bitirdikten sonra (1978) University of East Anglia'da yaratıcı yazarlık yüksek lisansı yaptı. 1982 yılında İngiliz yurttaşlığına geçti.

2005 yılında yazdığı Beni Asla Bırakma (Never Let Me Go) romanı 2010 yılında yönetmen Mark Romanek tarafından aynı adla sinemaya aktarılmıştır.

2017 yılında Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazanmıştır.

Kitap tam uyumadan önce okumak için yazılmış gibi okuyunca anlayacaksınız.

Editör: Mehmet FENER