Yılbaşının yaklaşması ile birlikte vatandaşlar tatil planları yapmaya başladı ancak kış turizmi destinasyonlarından Erciyes ve Yedikuyular Kayak Merkezlerinde yoğun kar yağışı olmaması nedeniyle talep az.
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) GAP Bölge Temsil Kurulu Başkanı İbrahim Halil Kılınç, ‘’Yoğun olarak Erciyes ve Yedikuyular Kayak Merkezi misafirlerimizi gönderiyoruz. Ancak henüz yoğun bir kar yağışı olmadığı için, durgun bir dönem geçiriyoruz. Yağışlar başladıktan sonra talebin aratacağını bekliyoruz.’’ dedi. 
KIŞ SEZONU İÇİN BEKLENTİMİZ YÜKSEK 
Kış sezonu için beklentilerinin yüksek olduğunu belirten Kılınç, ‘’Eğer yağış olursa yılbaşı için beklentimiz yüksek. Şu anda Kıbrıs ve yoğun otelleri olan kıyı kesimlerinde yılbaşı programları düzenlenmeye başlandı. Yılbaşının ardında ocak ayının başı gibi kış sezonunda açılmasını bekliyoruz. Ocak ayındaki süreç ve sömestr tatili birleşir, o tarihlerde yoğun bir döneme giriş yaparız.’’ dedi.
5 GÜNLÜK KIŞ TATİLİ 30-50 BİN TL  
Kış tatillerinin en fazla 5 gün yapıldığını belirten Kılınç, ‘’Otel paketleri dâhil 5 günlük bir kış tatili şu anda 30 bin-50 bin lira arasında değişiyor. Tabi tüketici bu rakamlar karşısında zor durumda kalıyor. O yüzden tatil paketi yerine günübirlik kayak turları tercih ediliyor. Günübirlik kayak turları ise bin liradan başlayacak.’’ dedi.

AYLİN CIKCIK

Editör: Aylin Cıkcık