Yaklaşık 4 bin avukatın kayıtlı olduğu Gaziantep Barosu, bu hafta sonu yapılacak genel kurulla yeni başkanını belirleyecek.

GENÇ, DİNAMİK VE AKTİF BİR KADROYA SAHİBİZ

Genç, dinamik ve aktif bir kadroya sahip olduklarını söyleyen Gaziantep Barosu Başkan Adayı Av. İbrahim Onur Ağalın, avukatların yaşadığı tüm sorunları bildiklerinin altını çizdi, güçlü temsiliyet ve güçlü Gaziantep Barosu için Kırmızı Listeye destek istedi.

PROJELER AVUKATLARDAN TAM NOT ALDI

Gaziantep Barosu Başkan Adayı Av. İbrahim Onur Ağalın ve Yönetim Kurulu Üyeleri, yaklaşan seçim öncesinde çalışmalarını hızlandırdı. Tüm avukatları tek tek ziyaret ederek projelerini anlatan Gaziantep Barosu Başkan Adayı Av. İbrahim Onur Ağalın, sorunların çözümü için Kırmızı Listeye destek istedi.

GÜÇLÜ GAZİANTEP BAROSU İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Her zamankinden daha güçlü savunmaya, gücünü bağımsızlığından alan avukatlık meslek haklarına dayanışma ve mesleki ilerlemeye hizmet edecek güçlü bir baroya ihtiyaç olduğunu vurgulayan Ağalın, güçlü Gaziantep Barosu için çalışacaklarını vurguladı.

Ağalın, ‘’Meslektaşlarımızın kullanımında bulunan adliye otopark, bürolar tarafında belediyenin tahsis ettiği otopark ve Bölge Adliye Mahkemesi otoparkı alanları ile ilgili çevre düzenlemesi ve iyileştirme yapılması, Cumhuriyet Başsavcılığının en son yapmış olduğu açık cezaevi tarafındaki otopark tahsisi çalışmasından meslektaşlarımızın rahat kullanımı için yer ile ilgili çalışmalara devam edeceğiz’’ ifadelerini kullandı.

Komisyon ve merkez çalışmalarının temsilde etkin ve öncü olması için çalışmaları interaktif şekilde yürüteceklerini kaydeden Ağalın, ‘’Meslektaşlarımızın yüksek lisans, doktora gibi eğitim programlarına katılımlarının sağlanmasında, baromuz üyelerine, eğitim ücretinde indirim için üniversitelerle iş birliği protokolü yapacağız. Mesleğimizin itibarı ve etik değerlerinin zarar gördüğü arzuhalcilere ve simsarlara karşı yasal işlemler başlatacağız’’ dedi.

‘Kurumlarla baro ve meslektaşlarımızın menfaati korunarak iş birliği yapacağız’ ifadelerini kullanan Ağalın, ‘’Meslektaşlarımıza hakim ve savcı izinli olma durumu ve duruşma yapılamayacağına dair mazeret istenilmesi halinde durumun kısa mesaj yolu ve BARONET sistem üzerinden güncel olarak derhal iletilmesini sağlayacağız. Geri Gönderme Merkezi’nin konumu dikkate alınarak, meslektaşlarımızın ulaşabilmesini sağlamak amacıyla, belediyeler ile yapılacak iş birliği protokolü ile belirli saatlerde araç ring sistemi sağlanması için görüşmeler yapacağız’’ açıklamasını yaptı.

Ağalın, ‘’Meslektaşlarımızın mesleki mental yorgunluklarını atması, ailesi ile birlikte beraber kültür, sanat, spor, resim, müzik, tiyatro, sinema, konser, gezi gibi sosyal etkinliklerin arttırılması için çalışmalar yapacağız. Adliye, cezaevi, emniyet, jandarma, GGM gibi kurumlarda, hakim ve savcıların, meslektaşlarımıza karşı davranış ve tutumları, duruşmaların geç başlaması, duruşma sırasında meslektaşlarımızın taleplerinin dinlenmemesi, duruşma zaptının verilmemesi, duruşmaya meslektaşın beklenmemesi, duruşma almaya zorlanması, kurumlarda yaşatılan zorluklar gibi diğer mesleki temel sorunların çözümü için her daim takipte kalınması, iletişim kurulması ve gerekli yasal işlemlerin yapılmasının hızlı şekilde sağlayacak ve takipçisi olacağız’’ şeklinde konuştu.

Kurumlarla iş birliği protokolü çerçevesinde avukatların kooperatif sistemi ile ev veya büro yapımı için katkıda bulunacak proje çalışmalarına imza atacaklarını vurgulayan Başkan Adayı Ağalın, ‘’Anonim şirketler ve kooperatif vekilliği zorunluluğu konusunda tüm yazışma ve gerekli yasal işlemleri başlatacağız. İdari binada genç ofis çalışmalarının geliştirilmesi ve etkinliğinin arttırılmasını sağlayacağız. Meslektaşlarımıza ve baromuza katkıda bulunması amacıyla banka promosyon ve iş birliği protokolü yapılmasını sağlayacağız’’ dedi.

Kaynak: Mehmet Fener