Kemal Kılıçdaroğlu 3 Aralık'ta Yargılanacak: Suçu ve Suçluyu Övme İddiaları

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, zincirleme şekilde "suçu ve suçluyu övme" suçlamasıyla yargılanacak. 3 Aralık 2024 tarihinde Ankara 35. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek davada, Kılıçdaroğlu'nun cezalandırılması talep ediliyor.

İddianamenin Detayları

Kilicdaroglu-2

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma sonucunda hazırlanan iddianame, mahkeme tarafından kabul edildi. İddianamede, Kılıçdaroğlu'nun Selahattin Demirtaş'ı övdüğü, YPG'yi terör örgütü olarak görmediği ve bu açıklamalarının suçu ve suçluyu övme kapsamına girdiği ileri sürülüyor.

Şikayet ve Savunma

Kemal Kilicdaroglu 4

MHP Genel Başkan Yardımcıları Feti Yıldız, İzzet Ulvi Yönter ve İsmail Faruk Aksu'nun şikayeti üzerine başlatılan soruşturmada, Kılıçdaroğlu'nun 2014'teki bir konuşmasında YPG'yi "kendi vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşum" olarak tanımladığı belirtiliyor. Ayrıca, Kılıçdaroğlu'nun 2016-2019 yıllarındaki sosyal medya paylaşımları ve konuşmalarında FETÖ ve PKK terör örgütü mensuplarını övdüğü iddia ediliyor.

Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, müvekkilinin beyanlarının siyasi görüş çerçevesinde yapılmış değerlendirmeler olduğunu savunarak, bu nedenle kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmesi gerektiğini belirtti.

Mahkemenin Kararı ve Duruşma Tarihi

Kemal Kılıçdaroğlu

Mahkeme, iddianamedeki değerlendirmeler sonucunda, Kılıçdaroğlu'nun zincirleme şekilde suçu ve suçluyu övme suçunun unsurlarının oluştuğunu belirtti. Bu kapsamda, 3 Aralık 2024 tarihinde yapılacak duruşmada, Kılıçdaroğlu’nun yargılanmasına başlanacak.

Kaynak: AA