A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup'taki dördüncü maçında İzlanda'yı deplasmanda 4-2 mağlup etti. Maçın ardından açıklamalarda bulunan geceye damgasını vuran oyunculardan Kenan Yıldız, İngilizce yaptığı konuşmada Türkçe konuşamadığı için özür diledi.

Kenan Yildiz Ozur Diledi 2

Kenan Yıldız, "Türkçe konuşamadığım için özür dilerim. Bundan sonra da en iyi şekilde karşınızda olmak dileğiyle. Performansımızı gösterdik. Takımımla gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı. Daha sonra kısa bir süre Türkçe'ye geçen Yıldız, "Türkçe sadece bunu söylemek istiyorum; benim takım çok gururluyum. Her şeyi verdik aile gibi. Evet, çok gururluyum. Herkese teşekkür ederim. Devam ediyoruz böyle" dedi.

Kenan Yıldız Kimdir?

Kenan Yildiz

4 Mayıs 2005'te Almanya'nın Regensburg şehrinde doğan Kenan Yıldız, A Milli Takım'ın gurbetçi oyuncularından biridir. Serie A'da Juventus forması giyen Yıldız, Juventus tarihinde UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gol atan en genç oyuncu olma unvanını elinde bulunduruyor.

Bayern Münih Altyapısında Yetişti

Kenan Yildiz Ozur Diledi

Kenan Yıldız, Bayern Münih altyapısına 2012 yılında henüz 7 yaşındayken katıldı. Alt yaş kategorilerinde takım kaptanlığı yapan Yıldız, Münih 19 Yaş Altı takımına kadar yükseldi. Altyapıda çıktığı 20 maçta 6 gol atıp 8 asist yaptı. Bayern Münih ile sözleşmesi Temmuz 2022'de sona eren Kenan Yıldız, anlaşma sağlanamaması üzerine Juventus'a transfer oldu. İtalyan kulübü, 2022 yılında 17 yaşındaki oyuncuyla 2025 yılına kadar sözleşme imzaladı.

Kenan Yildiz Ozur Diledi 3

Kenan Yıldız, genç yaşına rağmen gösterdiği performansla hem kulübünde hem de milli takımda dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. A Milli Takım formasıyla sahada gösterdiği özveri ve başarılarla adından sıkça söz ettiren Yıldız, Türk futbolunun gelecekteki önemli isimlerinden biri olma yolunda ilerliyor.

Kaynak: Haber Merkezi