Yaptığı paylaşımlarla kendi partililerini kızdıran İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban, Yaz Kur’an Kursu’ndaki çocukları da hedef alarak Allah'ın selamından rahatsız oldu.

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban, Yaz Kur’an Kursu’nda eğitim gören çocukları ziyaret eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in kurstaki çocuklara Allah'ın selamını vermesinden rahatsız oldu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in kurstaki çocuklara Allah'ın selamını verdi. Çocuklar da Şahin’in verdiği Allah’ın selamına, “Aleykümselam bu ne güzel kelam, yaşasın İslam, elimizde Kur'an, kalbimizde iman, bir Allah'a iman, Müslümanım Müslüman.” diyerek Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in verdiği selama karşılık verdiler.

Hiçbir şekilde şeriat ve cumhuriyet hakkında bir kelime edilmediği halde Allah’ın selamından rahatsız olarak çocukların İslam dinini öğrenmesini çarpıtan Gürban, çocukları hedef gösterdi.

Yaz Kur’an Kursu’ndaki çocukları hedef alarak Allah'ın selamından rahatsız olan İyi Partili Milletvekili Gürban, “Size bunları öğreten Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü’nü kınıyorum. Şiiri eksik ezberletmiş. Bir iki gün sonra bende bu okula geleceğim. Hocam,  ‘Yaşasın şeriat, kahrolsun cumhuriyet’ kısmını da o zamana kadar ezberletin.” dedi.

Sürekli skandallarla gündeme gelen Gürban’ın bu paylaşımı Gaziantep’te büyük tepkiyle karşılandı.

Ayrıca, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin katil işgalci siyonistlerin ürünlerine karşı boykot kararı almasının ardından aylar öncesine ait bir videoyu gündeme getirmesi de dikkat çekti.

Göçer: Allah'ın selamından neden rahatsız olunur ki?

Allah’ın selamının, Kur’an kurslarının ve dini eğitim ile Yaz Kur’an Kursuna katılan çocukların hedef alınması ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yapan HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Faruk Göçer, Allah'ın selamından rahatsız olanlara, “Allah'ın selamından neden rahatsız olunur ki?” diye sordu.

Açıklamasına “Selam Aleyküm” diyerek başlayan Göçer, şu ifadeleri kullandı:

“Yaz Kur'an Kursuna ait olan görüntüde geleceğimiz olan çocuklarımız Allah'ın selamına karşılık

"Bu ne güzel kelam

Yaşasın İslâm

Elimizde Kur’an

Kalbimde iman

Bir Allah’a inanan

Müslümanım Müslüman’ şeklinde selamı alıyorlar. Allah'ın selamından neden rahatsız olunur ki?”

BAHRİ UÇAR