Gaziantep Futbol Kulübü, 5 sezondur mücadele ettiği Süper Lig'de en kötü sezon başlangıcını yaptı. Gaziantep ekibi, ligin ilk 4 haftasını da mağlubiyetle kapatırken sadece 2 gol atabildi. Bunun üzerine teknik direktör Erdal Güneş ile yollar ayrılmıştı. Yeni teknik direktör arayışında ise sona gelindi. İşte Gaziantep FK'nın yeni teknik direktörü...

EN KÖTÜ BAŞLANGIÇ

Yaşanan deprem felaketinin ardından toparlanmakta güçlük çeken Gaziantep Futbol Kulübü'ndeki olumsuz hava Süper Lig'deki 5. sezonu olan 2023-2024 sezonun ilk 4 haftasında kendisini net bir şekilde gösterdi. Gaziantep ekibi, artık gediklisi olarak kabul edildiği Süper Lig'de tarihinin en kötü başlangıcını yaptı. Lige zorlu Fenerbahçe deplasmanında başlayan ve daha karşılaşmanın 23. dakikasında Maxim'in kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan kırmızı-siyahlılar, sezonun ilk maçında sahadan 2-1 mağlup ayrıldı. Erdal Güneş'in öğrencileri, ligin 2. haftasında ise konuk ettiği Sivasspor'a 3-1, 3. haftaki Konyaspor deplasmanından 2-0 ve 4. hafta Gaziantep Kalyon Stadı'nda oynanan Galatasaray maçından da 3-0'lık skorlarla mağlup ayrıldı. Bu sonuçlarla ligde ilk 4 maçta 4 mağlubiyet yaşayan Gaziantep FK, puan tablosunda ise son sırada yer aldı.

ERDAL GÜNEŞ GÖNDERİLDİ

Geçtiğimi günlerde Gaziantep FK Erdal Güneş ile yolların ayrıldığını açıklamıştı. Yaptığı açıklamada Gaziantep FK tarafından, “Teknik Direktörümüz Erdal Güneş ile karşılıklı anlaşarak yollarımız ayrılmıştır. Kulübümüze uzun yıllardır önemli hizmetlerde bulunan Sayın Erdal Güneş ve ekibine emeklerinden dolayı sonsuz teşekkürlerimizi iletiyor, kariyerinin bundan sonraki aşamalarında gönülden başarılar diliyoruz” denildi.

ADNAN ERKAN İLE YOLLAR AYRILDI

Teknik direktör Erdal Güneş ile yolların ayrılmasının ardından ise bugün yapılan açıklamada sportif direktör Adnan Erkan’la da yolların ayrıldığı bildirildi. Gaziantep FK ayrılığı açıkladığı yazılı açıklamada, “Gaziantep Futbol Kulübümüzde, 2022-2023 sezonundan itibaren Sportif Direktörlük görevini yürüten Adnan Erkan ile yollarımız karşılıklı anlaşılarak ayrılmıştır. Görevde bulunduğu süre boyunca kulübümüze önemli katkılarda bulunan Sayın Adnan Erkan’a teşekkürlerimizi sunar, bundan sonraki süreçte en içten dileklerimizle başarılar dileriz.” İfadelerini kullandı.

SUMUDİCA İDDİALARI ORTAYA ATILDI

Teknik direktör Erdal Güneş ile yolların ayrılmasının ardından yeni teknik direktör arayışına giren Gaziantep FK için birçok aday ortaya atıldı. Dünyaca ünlü Cannavaro ve Gattuso iddiaları ortaya atılırken aynı zamanda, Emre Belözoğlu, Hikmet Karaman, Aykut kocaman ve Ümit Davala’nın isimleri de masaya yatırıldı. Son olarak ise geçmiş dönemde yine Gaziantep FK teknik direktörlüğü yapan Marius Sumidica iddiaları son derece güçlüydü.

SUMUDİCA AÇIKLANDI

Teknik direktörlük görevi için son dönemde sıkça gündeme gelen Marius Sumidica ismi Gaziantep FK tarafından açıklandı. Geçmiş dönemde Gaziantep FK’da teknik direktörlük yapan Marius Sumidica’nın tekrar süper lige dönmesi ise sosyal medya da gündem oldu.

MARİUS SUMİDİCA’NIN GAZİANTEP FK KARNESİ

Daha önce Gaziantep FK'yi 1.5 yıl çalıştıran Marius Sumudica, Kırmızı-Siyahlılarla 51 maça çıkmıştı. 52 yaşındaki Sumudica söz konusu maçlarda 20 galibiyet, 12 yenilgi ve 19 beraberlik alarak maç başına 1.55 puan ortalaması yakalamıştı.

Editör: Mehmet FENER