DOMATES KABUKLARINI SAKIN ÇÖPE ATMAYIN!

Domates kabuklarını çöpe atmıyoruz ve domates salçası yapıyoruz. Hem kabuklar değerlenmiş oluyor hemde mis gibi salçamız oluyor. Güneşte kurutmanıza, uzun uzun bekletmenize de hiç gerek yok! Çok kolay hazırlayacağınız domates salçası tarifimiz için sizi mutfağa alalım. Şimdiden ellerinize sağlık.

diyarbakir-yerli-domates-salcasi-1-kg-2a222-


DOMATES KABUĞUNDAN PRATİK SALÇA TARİFİ:


1- Domatesleri güzelce yıkayıp kabuklarını soyun. Kabukları bir tencereye alın.

2- Yumuşayıncaya kadar ara ara karıştırıp pişirin. Yumuşadıktan sonra soğumaya bırakın. Soğuyan kabuklara çok az su ekleyip blendardan geçirin.

3- Püre haline gelen kabukları süzgece alın ve spatula ile ezerek kabuklarından ayırın.

4- Kalan posasını bir kavanoza alarak domates salçası olarak kullanabilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık.

domates-salcasi