İsrail ve İran Gerilimi: MSB'den Kritik Açıklama

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), İsrail'in Lübnan'a saldırısı ve İran'ın İsrail'e füze atması sonrası oluşan bölgesel gerginlikle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Bakanlık'taki basın toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) terörle mücadele operasyonlarının kararlılıkla sürdüğünü vurguladı.

Terörle Mücadelede Kararlılık

Tsk-4

Tuğamiral Aktürk, MSB'nin haftalık bilgilendirme toplantısında, TSK'nın Irak ve Suriye'nin kuzeyinde düzenlediği terörle mücadele operasyonlarının sonuçlarını paylaştı. Son bir hafta içinde gerçekleştirilen operasyonlarda 58 terörist etkisiz hale getirildi. 2024 yılının başından bu yana etkisiz hale getirilen toplam terörist sayısı 2.107 olarak kaydedildi. Bu sayının 1.087'si Irak'ta, 1.020'si ise Suriye'de etkisiz hale getirildi.

2 Ekim'de Ağrı'da meydana gelen araç kazasında şehit olan Piyade Uzman Çavuş Burak Geniş için de rahmet dileklerinde bulunuldu.

Hudut Güvenliği ve Yasa Dışı Geçişler

Israil Turkiye Savasi

Hudut güvenliği konusunda da bilgiler veren Aktürk, dünya standartlarında güvenliği sağlanan sınırlarımızda son bir hafta içinde yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 463 kişinin yakalandığını, 930 kişinin ise sınırı geçemeden engellendiğini belirtti. Yakalanan kişilerden 12'sinin terör örgütü mensubu olduğu açıklandı. 2024 yılı başından bu yana yakalanan toplam yasa dışı geçiş yapan kişi sayısı 11.339'a ulaştı. Ayrıca, sınırı geçemeden engellenen kişi sayısı ise 79.635 olarak bildirildi.

Gelişmeleri takip etmeye devam edin. Güvenlik ve bölgesel istikrar konusundaki en güncel bilgilerle sizlerle olacağız.

Kaynak: Haber Merkezi