İsrail Ordu Sözcülüğünden yapılan açıklamada, dün Lübnan'da yaklaşık 1300 hedefe düzenlenen saldırının ardından bugün de savaş uçaklarının Hizbullah'a ait olduğu iddia edilen hedefleri bombaladığı belirtildi.

Açıklamada, Lübnan'ın güneyi ve Bekaa bölgesinde Hizbullah'a ait silah depoları, komuta merkezleri ve bölgedeki askeri altyapının hedef alındığı kaydedildi.

Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Netanyahu, İsrail ordusuna ait bir istihbarat üssünü ziyaret etti.

Yetkililerden bilgi alan Netanyahu, ziyaret sonrası yaptığı görüntülü açıklamada, Lübnan'da Hizbullah'a karşı saldırılarını sürdürecekleri mesajını verdi.

Konuşmasında Hizbullah'ı hedef alan Netanyahu, İsrail'in dünden bu yana süren saldırıları nedeniyle on binlerce kişinin yerinden edilmesine ve 50'si çocuk, 95'i kadın olmak üzere 558 kişinin hayatını kaybetmesine rağmen "Lübnan halkıyla değil Hizbullah ile savaştıklarını" iddia etti.

İsrail Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Gallant, İsrail ordusunun Lübnan'a kara saldırısını canlandıran askeri tatbikatı takip etti.

Tatbikatta askerlere seslenen Gallant, son saldırılarla Hizbullah'a "ağır bir darbe vurduklarını" ileri sürdü.

Gallant, İsrail'in Hizbullah'a karşı gerçekleştirmeyi planladığı "yeni darbelerin hazır olduğunu" iddia ederken bu konuda bir detay vermedi.

Kaynak: AA