ABD'de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), Haziran ayında aylık bazda %0,1 düşerken, yıllık bazda %3 artarak beklentilerin altında kaldı. Bu veriler ışığında Memiş, altın ve gümüş piyasalarındaki gelişmeleri değerlendirdi. Memiş, enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından yaptığı değerlendirmede, Temmuz ayında yeni rekorlar beklediğini belirtti. “Haziranda hazırlık yapanları tebrik ederim,” diyen Memiş, yatırımcılara uyarılarda bulundu. Altın fiyatları için “Dananın kuyruğu yukarı yönlü koptu” ifadesini kullanan Memiş, piyasalarda dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

ÜFE’YE DİKKAT

Memiş, yatırımcıları Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verilerine de dikkat etmeleri konusunda uyardı. “Yarın ÜFE var, orayı da görelim. Ondan sonra belli olur,” diyen Memiş, altın ve gümüş yatırımcılarının piyasaları yakından takip etmelerini önerdi.

GÜMÜŞ YATIRIMCILARINA TEBRİK

Gümüş piyasasındaki gelişmelere de değinen Memiş, “Gümüş şov yapıyor. Gidiyor paşam” ifadesini kullanarak, gümüş yatırımı yapanları tebrik etti. Memiş'in bu yorumu, gümüşün gelecekte daha da değerleneceği yönünde bir işaret olarak değerlendirildi.

Kaynak: kamusonhaber