Birçok insan evinde ya da iş yerinde kullandığı internet ağı ile ilgili güvenlik sorunları yaşayabiliyor. Bu sorunların üstesinden gelmek adına ise şifre değişiklikleri ilk çözüm olarak karşımıza çıkıyor. Peki, İnternet şifresi nasıl değiştirilir?

ADIM 1

İlk olarak Wi-Fi şifresini değiştirmek için modeminizin arayüzüne erişmeniz gerekiyor. Bunun için bilgisayarınızdan ya da telefonunuzdan tarayıcıyı açıyorsunuz. Ardından tarayıcı adres satırına “192.168.1.1” yazarak modem yapılandırma sayfasına giriş yapıyorsunuz.

Google, Takvim uygulaması için güncelleme kesintisini bildirdi. Artık bazı Android sürümleri Google Takvim güncellemelerini alamayacak.

Eğer modem IP adresinizi (Örneğin: 192.168.1.1) bilmiyorsanız bilgisayarınızın arama kısmına “komut istemi” yazıp çalıştırın. Ardından açılan ekrana “ipconfig” yazıp enter’a basın. Ekrana çıkan “Default gateway” kısmının sağında kalan IP adresi modem ip adresiniz olacak.

ADIM 2

Tarayıcınızdan modem yapılandırma sayfasını açtığınızda sizden kullanıcı adı ve şifre istenecek. Bu bilgiler internet sağlayıcınıza göre değişiyor. Ancak genelde kullanıcı adı kısmına “admin”, parola kısmına ise “password”, “ttnet”, “turktelekom” ya da “admin” yazarak giriş yapabiliyorsunuz. Eğer bu kullanıcı adı ve parola ile giriş yapamıyorsanız modeminizin arkasında bulunan kullanıcı adı ve şifreyi kullanmayı deneyebilirsiniz. Ya da internet üzerinden internet sağlayıcınızın kullanıcı adı ve şifresini öğrenebilirsiniz.

ADIM 3

Modem arayüzüne giriş yaptıktan sonra açılan ekranda “Kablosuz” sekmesini buluyoruz ve tıklıyoruz. Açılan ekranda Wi-Fi isminizi ve şifresini göreceksiniz. Buradan internet (Wi-Fi) şifrenizi ya da Wi-Fi isminizi değiştirebilirsiniz.

MEHMET FENER

Editör: Mehmet FENER