İLAN
GAZİANTEP 7. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNDEN
ESAS NO : 2022/301 Esas
DURUŞMA GÜN VE SAATİ : 16/04/2025- 09:50
DAHİLİ DAVALI : CİHAT MEKKİ
Davacı Rande Makkı aleyhinize mahkememizde açılan Nüfus (Diğer Kayıtların Düzeltilmesi İstemli) davasının yapılan açık yargılaması sırasında mahkememizce dava dilekçesinde belirtilen adresinize Adli Tıp Raporu, dava dilekçesi, tensip zaptı ve duruşma gününü bildirir davetiye çıkarılmış olup, adresinizden ayrıldığınız gerekçesiyle tebligat yapılamamıştır. Adres araştırmasından da bir netice alınamadığından adli tıp raporunun ve duruşma gününün ilanen tebliğine karar verilmiştir.
RAPOR :
"1-İNCELEMEYİ İSTEYEN: Gaziantep 7. Asliye HukukMahkemesi.
2-İLGİ: Gaziantep 7. Asliye Hukuk Mahkemesinin 05/07/2024 tarihli ve 2022/301 Esas sayılı yazısı.
3-TALEP EDİLEN İNCELEME: Rande Makki ile İmren El Şit'in aynı annesel soydan gelip gelmedikleri hususunda rapor düzenlenmesi istenmiştir.
(Mitokondriyal DNA, sadece anneden çocuğa aktarılıp, annesel soyağacındaki bireylerde (kardeşler, anneanne, teyze ve dayılar ile teyze çocukları gibi) aynı baz dizilimine sahip olduğundan, şahısların ancak aynı annesel soydan gelip gelmedikleri ile ilgili ihtimali bilgi sağlayabilir.)
Mitokondriyal DNA'da yüksek oranda polimorfizm gösteren Kontrol Bölgesindeki bazların sekanslanması ile elde edilen verilere göre; Rande Makki ve İmren El Şit adlı şahıslara ait mitokondriyal DNA dizilerinin birbirleri ile UYUMLU olduğu tespit edildi. Elde edilen sonuçlara göre Rande Makki ile İmren El Şit adlı şahısların AYNI ANNE SOYUNDAN GELEN BİREYLER OLABİLECEĞİ tespit edildi.
(Elde edilen bu sonuç, şahıslar arasındaki akrabalık ilişkisini göstermek için kesin ve yeterli sonuç olarak değerlendirilmemelidir. )"
Adli Tıp Raporu, dava dilekçesi, tensip zaptı duruşma günü tebliğ yerine geçmek üzere ilanen tebliğ olunur. 31/01/2025