İftar için dengeli ve doyurucu menüler, bu özel ayın vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. İşte her güne özel farklı menülerle dopdolu bir Ramazan serüvenine hazır olun! Ramazan'ın 13. günü iftar menüsü burada.
ANDALOZ ÇORBASI
Farklı çorba tarifi arayanlar için alternatif olacak, yapması da yemesi de keyifli andaloz çorbasını sizler denemelisiniz. Lezzeti ile kendine hayran bırakacak bu çorbayı ramazanda sık sık yapmak isteyeceksiniz.
Andaloz Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 7 su bardağı su
- Yarım su bardağı pirinç
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Maydanoz
Andaloz Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle pirinçleri güzelce yıkayıp yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dakika haşlayalım.
- Çorba tenceresine tereyağını alarak orta ateşte eritelim.
- Üzerine unu ilave ederek kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Kavrulan una salçayı da ilave ederek birkaç dakika daha kavuralım.
- Daha sonra üzerine kaynar suyu ekleyerek güzelce karıştıralım. Suyu bir taraftan eklerken diğer taraftan çorbayı karıştırmakta fayda var.
- Haşladığımız pirinci de ekleyerek kaynayana kadar karıştıralım.
- Kaynadıktan sonra damak zevkine göre tuz ilave edelim ve doğranmış maydanozu ekleyelim. Son kez güzelce karıştırdıktan sonra çorbamız servise hazır. Afiyet olsun.
- Not: Eğer çorbanız koyu olursa üzerine biraz kaynamış su ilave ederek kıvamını açabilirsiniz.
TAS KEBABI
Genellikle lokantada yediğiniz tas kebabını evde hazırlayabileceğiniz leziz bir tarif var desek! Kırmızı eti, kebap tariflerinde kullanırken etin sert kalmasından şikayetçiyseniz bu tarif sayesinde iftara lokum gibi bir kebap hazırlayabilirsiniz.
Tas Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 750gr kuş başı et
- 60-70 gram kadar kuyruk yağı (yoksa tereyağı ve zeytinyağı kullanabilirsiniz)
- 1 adet kuru soğan
- 4-5 adet yeşil sivri biber
- 1 dolu dolu yemek kaşığı salça
- 2 su bardağı sıcak su
- 3 adet orta boy patates
- İstenilen miktarda tuz
Tas Kebabı (Efsane Lezzetli) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Düdüklü tenceremize kuyruk yağını alalım iyice eriyip kızarınca kuş başı eti ekleyelim, yüksek ateşte kavuralım.
- Suyunu çekince yemeklik doğranmış soğanı ekleyip, soğanlar biraz kavrulunca küçük küçük kesilmiş yeşil biberleri ekleyip bir kaç dakika çevirip salçayı ekleyip, kokusu çıkana kadar kavuralım ve sıcak suyu ekleyip, kaynayınca kapağını kapatıp orta ateşte yarım saat pişirelim etlerimizi.
- Bizde bu sırada patatesleri soyup, küp küp kesip kızartıp hazır edelim.
- Etler pişince kızarttığımız patatesleri içine ekleyelim tuzunu ekleyip suyunu kontrol edelim, eğer azalmışsa kaynamış su ekleyip suyunu ayarlayalım ve sıcak servis edelim.
ACILI EZME LEZZETİNDE SALATA VE SOSU
Lokantalarda yemeye alışık olduğunuz acılı ezme lezzetinde bir salata tarifi paylaşıyoruz! İftara az kala kolayca hazırlayıp masanızı süsleyebilirsiniz. Kesinlikle iştah açıcı bir seçim.
Acılı Ezme Lezzetinde Salata Ve Sosu Tarifi İçin Malzemeler
Salata sosu için:
- Yarım çay bardağı zeytinyağı (küçük boy)
- 1 çay kaşığı isot
- 1 çay kaşığı sumak
- Yarım çay kaşığı pul biber
- 3 yemek kaşığı limon suyu
- Tuz
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi ( çok şart değil)
Salata için:
- 5 adet salkım domates
- 2 adet salatalık
- 1 adet kapya biber
- 1-2 adet yeşil biber
- 1 küçük boy kuru soğan
Acılı Ezme Lezzetinde Salata Ve Sosu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sos malzemelerini bir kasede karıştırın bekleye dursun, mutlaka 10 dakika bu sos beklesin, baharatlar lezzetini versin.
- Ardından tüm malzemeleri minik minik doğrayın.
- Hazırlanmış olan salata sosu ile buluşturup servis edin.
- Üzerine ceviz nar veya peynir ekleyebilirsiniz.
ALAÇATI MUHALLEBİSİ
Sizi ilk kaşıkta Alaçatı'nın o kendine has Ege sokaklarına götürecek, mis gibi sakız kokulu, hafif bir tarif var menümüzde. Damla sakızlı Alaçatı muhallebisi, tam ölçülü lezzetiyle huzurlarınızda.
Alaçatı Muhallebisi Tarifi İçin Malzemeler
- 500 mililitre süt
- 1/2 (yarım) su bardağı un
- 75 gram tereyağı
- 1 silme çay kaşığı ezilmiş damla sakızı
- 1 su bardağından 2 parmak az toz şeker
Alaçatı Muhallebisi Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle uygun bir tencereye 75 gram tereyağını alın ve tereyağını eriyip kızana kadar karıştırın.
- Ardından kızan tereyağının üzerine yarım su bardağı unu ekleyin. Unu kavurmaya başlayın. Un tereyağıyla buluştuğu an topaklanacak tek parça haline gelecektir.
- Bu adımda unun rengi çok değişmeden de 500 mililitre sütü yani 2. 5 su bardağı sütü azar azar ekleyerek topaklanan unu açın.
- Sütü ekledikten sonra da mutlaka bir çırpma teli kullanmaya başlayın. Böylece un daha kolay dağılacaktır.
- İlk eklediğiniz süt unla koyulaşınca sütün bir miktarını daha ekleyin ve çırpmaya devam edin. Sütü de üç adımda ekleyin.
- Daha sonra 1 silme çay kaşığı ezilmiş damla sakızını ve 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şekeri muhallebiyle ekleyin.
- Bu adımda ekleyeceğiniz damla sakızını asla abartmayın. Yoksa muhallebiniz çok acı olur. Damla sakızını ve şekeri ekledikten sora tatlı koyulaşıp göz göz olana kadar da çırpmaya devam edin.
- Benim gibi damla sakızı reçinesini ezerek kullanabilir ya da 1 paket damla sakızlı vanilin karışımı da kullanabilirsiniz.
- Damla sakızlı vanilin karışımını da büyük marketlerden kolayca temin edebilir, reçinesini de aktarlardan rahatça bulabilirsiniz.
- Koyulaşan tatlı göz göz olunca ocağın altını kapatıp tatlıyı tezgaha alın.
- İlk sıcağı çıkınca da mikserle çırpmaya başlayın.
- Bu adımda tatlıyı mikserle 7-8 dakika aralıksız çırpın. Kıvam olarak sakızımsı sünen bir muhallebi için çırpma adımı oldukça önmeli. Mikser kullanmak yerine çırpma teli kullanacaksanız bu çırpma süresi uzayacaktır.
- Son olarak çırpma işlemi bittikten sonra tatlıyı servis edeceğiniz bardaklara pay edin. Bardakları buzdolabına kaldırarak en az 2 saat dinlendirin.
- Tatlıyı servis etmeden önce isteğe bağlı olarak üzerine tarçın serpebilirsiniz.