Bu yıl "Ramazan İyiliğin Miracı" mottosuyla Ramazan'ı karşılamayı hedefleyen İDEA, mazlum ve muhtaç coğrafyalarda faaliyetler göstermek üzere büyük hazırlıklar tamamladı. Dernek, Ramazan boyunca yurtiçi ve yurtdışında gıda kolisi, iftar yemekleri, zekât, fitre, fidye, sadaka, bayram harçlığı ve bayram kıyafeti gibi pek çok yardımı yetim, mazlum ve ihtiyaç sahibi ailelere ulaştıracak.

Dernek yetkilileri, hedeflerinin bağışçı ve hayırsever insanlarla ihtiyaç sahipleri arasında köprü kurmak ve bu bağların en iyi şekilde tesis edilmesini sağlamak olduğunu belirtiyorlar.

Dernek Başkanı Mustafa Yıldız, yaptığı açıklamada, Abdullah b. Abbas'ın Hz. Peygamber ile ilgili şu sözlerine yer verdi: "Allah Resulü (a.s.) insanların en cömerti idi. Onun en cömert olduğu anlar da Ramazan'da Cebrâil'in kendisi ile buluştuğu zamanlardı. Cebrâil (a.s.), Ramazan'ın her gecesinde Hz. Peygamber ile buluşur ve karşılıklı Kur'an okurlardı. Bu nedenle Rasûlullah, Cebrâil ile buluştuğunda esmek için engel tanımayan bereketli bir rüzgârdan daha cömert davranırdı." Dolayısıyla, Ramazan'da cömert olmak ve insanlara yardım etmek insani bir sorumluluk olmanın ötesinde, aynı zamanda Hz. Peygamber'in bir sünnetidir. Bizler de bu doğrultuda hayır köprüleri inşa etmek, bir sünneti ihya etmek ve insani vazifelerimizi yerine getirmek adına çalışmalar yapıyoruz, diyerek derneğin hedeflerini anlattı.

Yıldız, yeryüzünde her insanın aynı imkânlara sahip olmadığını belirterek, Allah'ın kimi insanlara diğerlerine göre maddi açıdan genişlik verdiğinin bir imtihan olduğunu vurguladı. Bu bağlamda, o kimselerin mallarında ihtiyaç sahiplerinin hakkı bulunduğunun altını çizdi ve "Ramazan İyiliğin Miracı" sloganıyla yola çıktıklarını, böylece çok sayıda iyilik hikâyesi oluşturmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Dernek Genel Müdürü Halil Karafak, hedeflerinin mümkün olduğunca fazla insana yardım ulaştırmak ve kalıcı eserler bırakmak olduğunu belirtti. Ramazan Ayı'nın bereketinin nice gönüllerde yer edineceğini vurgulayarak, bu günlerin fırsat bilinmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca Ramazan ayında adak, akika, şükür kurbanları, su kuyuları gibi birçok iyiliği yardımseverlerin destekleriyle ulaştıracaklarını belirtti. Ramazan yardımlarının daha sağlıklı bir şekilde ulaştırılması ve insanların ihtiyaçlarının giderilmesi için bağışların Ramazan'ın başlarında yapılmasının önemine dikkat çekti.

Kaynak: Bülten