Olay, geçen yıl Eylül ayında Canik ilçesine bağlı Toptepe Mahallesi’ndeki Samsun Huzurevi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Rasim Ciğer (90) ile oda arkadaşı Mehmet Ş. (78) arasında bilinmeyen bir nedenle tartışma başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Mehmet Ş., Rasim Ciğer’e koltuk değneğiyle saldırmaya başladı. Rasim Ciğer de kendisini yumruk ve tekmeyle savunup, değneği elinden alarak Mehmet Ş.'ye vurmaya başladı. Olayda ağır yaralanan Rasim Ciğer, ambulansla Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Ancak yaşlı adam, olaydan 10 gün sonra hayatını kaybetti.

Olay anı kamerada yakalandı Olay anı, huzurevinin güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, koridorda koltuklarda oturan iki yaşlı adamın önce sözlü olarak tartıştığı, ardından Rasim Ciğer’in ayağa kalkıp koltuk değneğiyle Mehmet Ş.'ye saldırdığı görülüyor. Mehmet Ş.'nin de yumrukla Rasim Ciğer’i yere devirdiği, yerdeki değneği alıp ona vurduğu, birkaç defa da tekme attığı, daha sonra da değnekle vücuduna ve kafasına vurduğu görüntülere yansıyor. Rasim Ciğer’in ayağa kalkmaya çalıştığı ancak Mehmet Ş.'nin yakasından tutup engellediği de görüntülerde yer alıyor. Olayın ardından gözaltına alınan Mehmet Ş., ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılmıştı.

Mahkeme karar verdi Mehmet Ş. hakkında Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesinde “kasten yaralama sonucu öldürmeye sebebiyet vermek” suçundan dava açıldı. Duruşmaya katılmayan Mehmet Ş., tutuksuz yargılandı. Mahkeme heyeti, Mehmet Ş.'yi 7 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum etti.