Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz tarafından Dülük Baba tabiat parkı içerisinde yer alan Göl Cafe’de düzenlenen basın toplantısına basın tarafından yoğun ilgi gösterildi. Sıfır organizasyonun yaşandığı toplantıda, birçok basın çalışanı ya toplantıyı başka odadan takip etmek zorunda bırakıldı ya da ayakta takip etti. Şehitkamil Belediyesi’nin 6 aylık projelerini ve çalışmalarını paylaşması beklenen Umut Yılmaz, toplantıya sert bir giriş yaparak basına ayar vermeye çalıştı. Seçildiği günden bu yana birçok iddia ile Gaziantep gündeminden düşmeyen Başkan Umut Yılmaz, iddialara cevap verme yerine basının kendilerine karşı ayıp ettiğini söyledi. 

BASININ DİKKAT ÇEKMEK İÇİN HABER YAPTIĞINI SAVUNDU

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz seçimlerden yaklaşık 6 ay sonra basın toplantısı düzenledi. Toplantının açılışına basını dizayn etmekle başlayan Başkan Umut Yılmaz, son dönemlerde hakkında çıkan haberlere yönelik veryansın ederek basını yandaşlık ve iftira atmakla suçladı. MRF’de yaşanan rüşvet iddialarından, Kapadokya gezisine, belediye bağlı konutlardan, belediyeden çıkarılan işçilere kadar birçok haberlerle ilgili iddialara tepki gösteren Yılmaz, basının dikkatlerini çekmek için bu haberleri yaptıklarını savundu. 

Dost meclisi diyerek düzenlediği toplantıda basını âdete dizayn etmeye çalışan Yılmaz, hakkında çıkan iddiaların dedikodudan ibaret olduğunu söyledi. Basınla iletişim kurmayan, telefonlarına cevap vermeyen, randevularına dönmeyen Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, basın ahlakından bahsederek, kendisi hakkında yapılacak bir haber öncesinde “hakkımda yapılacak bir haber veya iddia öncesinde muhatabı yani beni arayın sorun ondan sonra yazın” dedi.

Yaptığı basın toplantısında defalarca basın tarafından şikayet aldıklarını, yoğunluktan basın çalışanlarının telefonlarına ve randevularına dönemediklerini, iletişim kurmadıklarını dile getiren Başkan Yılmaz, telefonlarına cevap veremediği basın çalışanlarının haber veya iddia muhatabı ile nasıl bir iletişim kurması gerektiğini de açıklayamadı.

GAZETECİNİN ŞİKAYET MERCİİ VATANDAŞTIR

Vatandaşlık görevi ile basın çalışanlarının sorumluluklarını birbirine karıştıran Başkan Umut Yılmaz, görevi kamuoyunu doğru bilgilendirmek olan gazetecileri haber yapmak yerine savcılığa gitmelerini istedi. Yılmaz, görevi haber yapmak olan gazetecilere “haber yerine direkt savcılığa şikayette bulunun” ifadesini kullandı.

 İŞTE ŞEHİTKAMİL BELEDİYE BAŞKANI AV. UMUT YILMAZ’IN KONUŞMASINDAN SATIR BAŞLARI;

 Seçim süreci hakkında konuşan Yılmaz; “O dönemde basın ile ilişkiler kurmak istedik, kuramadık. Yüzde 15 bir oy farkı çıktı. Cumhuriyet Halk Partisi arkamda durdu ama büyük farkı AK Partililere, Dem Partililere, ülkücülere, muhafazakarlara ve demokratlara borçluyum’’ dedi.

“İlk üç ay boyunca dünya ile bağımız kesildi”

 Yılmaz Basınla arasında yaşanan iletişim konusuna ‘’Basını ciddiye almadığım gibi şeyler yazıldı. Ama bazı şeylerde de bize karşı ayıp yapılıyor. Basın ahlakından uzak şeylere maruz kaldım. Hakkımda iftira ve iddia ne ise yazılacaksa önce muhatabına sorun. İlk üç ay boyunca dünya ile bağımız kesildi. Çünkü belki günlük belediyede bin 500 kişiyi ağırladım, yoğun bir şekilde telefon geliyor. Sosyal medya çağrıları. Yani inanılmaz bir yoğunluk başladı. Bu dönemde aileme bile zaman ayıramadım’’ dedi.

“Bu da bizim acemiliğimiz olsun”

“Hiçbir zaman basını ciddiye almamak gibi durumum olmadı. Kendimi savunacağım. Yalan ve iftiraya karşı varsa tekzip yapacağız. İlk defa belediye başkanı seçildim, buradaki arkadaşlarımızın hiçbirisi belediye yönetmedi. Bu da bizim acemiliğimiz olsun. Ama bu kadar iftiraya sebep olmamalı’’

“Kimse buradan bir şeyler ummasın”

Yılmaz, hakkında yapılan asılsız haberlere tepki göstererek, “Beni vicdanınız olmadan eleştiriyorsunuz ve yazıyorsunuz, bundan böyle haksız yere eleştiri yapanların karşısındayız. Bana yazıp çizenler ve vicdansız bir şekilde eleştirenler şunu unutmasınlar, umut Yılmaz’a yazar çizer eleştiririz oradan faydalanırız bir şeyler alırız diye beklemesinler. Herkes avucunu yalasın.” şeklinde ifadeler kullandı.

“Bizden kimse bir partizanlık beklemesin’’

Yılmaz, ‘’Hangi müdürün yerini değiştirdik? Tasarruf yapacağım insanlar olacak. Bu ekibi CHP kurmadı. Belediyeyi koalisyon ile yönetiyoruz. Kimin CHP’li kimin AKP’li olduğuna bakmıyoruz. Felsefemizde bu yok. Seçim zamanı AK parti, Dem parti ve ülkücülerin nasıl kucak açtıklarını gördük. Bu insanlara karşı böyle bir bakış açısına sahip olur muyum? Bizden kimse bir partizanlık beklemesin’’ dedi.

 Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

‘’Bütün oklar bizim üzerimizde. Müfettişlerin biri geliyor biri gidiyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın raporuna göre işten çıkarmalarda hukuka aykırı hiçbir durum yok’’

 ‘’Göreve geldiğimiz arsa satışları yapmaya başladık. Hangi ihalemizi canlı yayınlamadık? Hangi meclisimizi canlı yayınlamadık? Bu kadar şeffaf ve açığız. 2023 yılının ocak ayından bugüne kadar 143 taşınmaz ile ilgili meclis kararı alınmış. Biz de daha arsa satışı ile ilgili meclis kararı almadık. Şu anda satışa çıkarttığımız, ihalesini yapmış olduğumuz taşınmazların hepsi geçmiş meclisin ve yönetimin almış olduğu kararlar. O dönemde kararlar alındı, şu anda satışa çıkarıyoruz. Bu satışlardan bugüne kadar 560 milyon lira elde etmişiz, ama paranın tamamı kasamıza girmedi. Bu arsaların parasının bir kuruşunu buradakilere mi verdim, cebime mi koydum? Artık biraz vicdanlı olmak lazım’’

“Belediyenin bir TL parasını harcadıysam istifa edeceğim”

Yılmaz, ‘’Geçen hafta Kapadokya’ya gittik. Şehitkamil Spor bir üst lige çıktı. Takım kampa gitti ve bende moral olsun diye bir geceliğine gitmek istedim. Belediye meclis üyelerimize de sorduk. Kahramanmaraş kavşağına gelmeden ‘Yiyin ağalar yiyin’ bilmem ne. Kişi 5 bin 500 TL ödedik. Belediyenin bir TL parasını harcadıysam istifa edeceğim. Belediyeni parasını hiçbir zaman keyfimize, lüksümüze harcamadık, harcamayacağız ve harcatmayacağız’’ dedi.

“Ekibimin hepsine kefilim”

“En ufak bir iddianız varsa beni savcılığa verin. Çünkü kendi kendimi savcılığa vereceğim. Beni incelesinler. Sayıştaycılar ve müfettişler teşekkür etti. Bir de bana savcılık teşekkür etsin. Hiçbir şeyden zerre kadar korkumuz yok. Ekibimin hepsine kefilim.”

 “Sizin hiç vicdanınız yok mu?”

Uzun süredir gündemden düşmeyen MRF inşaat konusuna da değinen Yılmaz, ‘’Her ay 180 milyon lira para ödüyorum. Ben neden ödüyorum, bize ne gereği var? Belediyenin parasının yarısını bu inşaata ödüyorum. 10 milyon dolar ben, 10 milyon dolar abim, 10 milyon dolar başkan yardımcım, 100 milyon TL il başkanım almış. 30 milyon dolar ne kadar senin haberin var mı? Ayıp ya. 2 milyar 200 milyon lira ödememiz gereken para var iken adam 1,5 katrilyon mu dağıtıyor? Ben mi yaptım bu ihaleyi. Terbiyesiz, saygısız insanlar. Tabi ki bu insanları aramıza sokmam. Sizin hiç vicdanınız yok mu? Bunu yapanlara söylüyorum. Bir insanın namusuna, şerefine, aile onuruna laf atmak bu kadar basit değil’’ şeklinde ifadeler kullandı.

“Bu konutları polislere vermek istiyoruz”

Polis konutları hakkında bilgi veren Yılmaz, ‘’623 konutun yapımı tamamlandı. Gaziantep’in güvenlik ve polis açığı var. Gaziantep maalesef bizi yönetenler sayesinde Türkiye’nin en pahalı şehri. Hiçbir memur gelmiyor, hiçbir polis gelmiyor. Kira parasını ödemek istemiyor. Bu dosyayı elime verdiklerinde sözleşmeyi yapalım dedim, ama muhatap bulamıyoruz. Türkiye’nin 6’ıncı büyük ilçe belediyesine randevu vermeyen bakanlarımız var. Bu konutları polislere vermek istiyoruz. Büyükşehir belediyesi üzerinden yürütülsün dediler, ‘Tamam yeter ki bu polislere konutlar verilsin’ dedim’’ diye konuştu.

Yılmaz’dan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na Teşekkür

Yılmaz, “Bize örnek olan Şahinbey Belediyemiz var. Ben Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu’na çok teşekkür ediyorum. Gerçekten örnek aldığımız, kendisini izlediğimiz çok güzel projeleri var. Beni 15 yıllık bir belediye başkanıyla kıyaslamayın. Daha 6. Ayımı doldurmadım. Bu memlekete Fatma hanım güzel bir şey mi yaptıysa biz yardımcı olacağız. Tahmazoğlu bir şey mi açtı, bunun destekçisi olacağız, biz bu işin egosunda değiliz.” diye konuştu.

Kaynak: Ahmet Yavuz