Birçok kişi yemek yaparken bazı oranlardan emin olamayıp internetten tariflere bakıyor. Güzel yemek yapmak için tariflerden şaşmayan insanlar bu şekilde aramalar yapıyor. Peki, Hint Mutfağı'nın gözde yemeği Tikka Masala yapılışı ve malzemeleri neler?

TİKKA MASALA TARİFİ

MALZEMELER

500 gr kemiksiz tavuk kalça

10 gr kırmızı toz biber

5 gr garam masala

5 gr toz yeşil kakule

5 gr toz kimyon

2 limonun suyu

200 gr süzme yoğurt

1 gr portakal rengi gıda boyası

Tuz

MASALA SOSU İÇİN

250 gr soğan

100 gr domates

50 gr domates püresi

50 gr süzme yoğurt

5 gr toz kırmızı biber

50 gr toz kişniş

5 gr kimyon tohumu

20 gr zencefil

20 gr sarımsak ezmesi

100 ml sıvıyağ

Tuz

TİKKA MASALA YAPILIŞI

Tavuğu bir tavaya alıp tuz, toz kırmızı biber, toz kakule ve limon suyu ile marine edin. Ocaktan alıp soğutun ve buzdolabında 6 saat bekletin.

Süzme yoğurt, gıda boyası ve garam masalayı bir kaseye alıp karıştırın. Marine edilmiş tavukları ekleyip bu karışımla ovun.

Tavukları önceden 250 dereceye ayarlanmış fırında 10 dakika ya da şişlere geçirip ızgarada iyice pişirin. Servis tabağına alın.

Yağı bir tavada ısıtın. Tane kimyon ve soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.

Zencefil ve sarımsağı ekleyip 5 dakika daha soteleyin. Tavukların üzerine ekleyip servis yapın.

MEHMET FENER

Editör: Mehmet FENER