Yüksek enflasyon ve faizle mücadele eden şirketler arasında yer alan ünlü çikolata markası Karnaval Çikolata, mali sıkıntılar nedeniyle konkordato ilan ettiğini açıkladı.

3 AYLIK GEÇİCİ SÜRE VERİLDİ

İstanbul Ümraniye'de faaliyet gösteren Karnaval Çikolata Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi, İstanbul Anadolu 1'inci Asliye Ticaret Mahkemesi'ne konkordato başvurusunda bulundu. Mahkeme, şirkete 10 Ekim 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 3 ay süreyle geçici uzaklaştırma kararı verdi. Bu prosedür, şirketi olası takyidatlardan korudu.

Her Markette Satılıyordu! Türkiye’nin Çikolata Devi Konkordato Ilan Etti 1

İKİ KİŞİLİK HEYET ATANDI

Konkordato sürecinde bağımsız denetçi ve yeminli mali müşavir Mustafa Dağüstü ile icra ve iflas avukatı Dr. Öğretim Üyesi Evren Kılıçoğlu'nun da aralarında bulunduğu iki kişilik bir heyet atandı. Şirketin mali durumu, 14 Ocak 2025 tarihinde yapılacak adli inceleme sonucunda değerlendirilecek. Şirketin bu tarihe kadar mali durumunu iyileştirememesi halinde iflas kararı verilecek.

İTİRAZ SÜRECİ

Karnaval Çikolata'nın alacaklıları, 23 Ekim 2024 tarihine kadar başvuru ile mahkemeye başvurarak konkordato süresi verilmesine gerek olmadığını kanıtlayabilir. Bu durumda uzlaşma talebi reddedilebilir.

Kaynak: Haber Merkezi