Filistinli çiftçileri koruma kampanyasının bir parçası olarak Uluslararası Dayanışma Hareketi'nde (ISM) gönüllü olarak çalışan ve İsrail’de Nablus yakınlarındaki Beita kasabasında, haftalık yerleşim karşıtı yürüyüşü esnasında başından vurularak vefat eden Türk vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi’ye Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyen Sessiz Yürüyüş Ekibi Sözcüsü, Dr. Hüseyin Durmaz, boykot çağrılarını sürdürdü. 

YERLİ İLAÇLARIN TERCİH EDİLMESİNİ İSTİYORUZ

Durmaz, ‘’Dün olduğu gibi bugün de İsrail’i ve onu meşru gören çürümüş insan müsveddelerini lanetlediğimizi ve her alanda boykot ettiğimizi ilan ediyoruz. Özellikle meslektaşlarımızdan, reçetelerde, hastanelerde ve eczanelerde yerli ilaçları tercih etmelerini önemle rica ediyoruz. Tüm devlet kurumlarını, işletme sahiplerini ve halkımızı aktif boykota ve milli sermayeye destek vermeye davet ediyoruz’’ dedi. 

HER CANLININ KATLEDİLMESİNİ KENDİLERİNE HAK GÖRÜYORLAR

 ‘Üç nesildir Gazze topraklarında süregelen, soykırım niteliğindeki katliamlar ne yazık ki devam ediyor’ diyen Durmaz, ‘’Bu uzun harpte, nesilden nesile kan ve gözyaşıyla birlikte şecaat ve fedakarlık; hüzün ve acıyla birlikte şevk ve ümit miras kaldı. Vatanperverliğin ve şerefin en duru timsali olan kardeşlerimize yönelik, 7 Ekim’den bu yana tam 337 gündür işgalci İsrail ordusu ve işbirlikçileri, soykırım ve katliamlarına devam ediyor. Siyonist zalimler, 'Emzikli bebekten ak saçlıya kadar' her canlının katledilmesini kendilerine hak görüyor. Ancak şu herkesçe bilinmelidir ki gayrimeşru işgalcilerin meşru müdafaa hakkı yoktur. Bir kız çocuğunun saçlarını döken keder ve korku, bu adaletsiz dünya sisteminin yanına kâr kalmayacak’’ ifadelerini kullandı. 

HUKUKUN NE KADAR ZAYIF VE GÖSTERMELİK OLDUĞU ORTADA

Son 10 ayda, Gazze'de her gün ortalama 130 kişi katledildiğini kaydeden Durmaz, Gazze’de 3 bin 500 çocuğun yetersiz beslenme sonucunda ölüm tehlikesi ile karşı karşıya olduğunun altını çizdi. ‘’Küresel güçlerin yuvalandığı devletler, bu suçların faillerini alkışlar eşliğinde ülkelerinde ağırlamış, zulme

açıktan destek vermiş ve insan hakları iddialarındaki ikiyüzlülüklerini bir kez daha sergilemişlerdir. Sözüm ona evrensel insani değerlerin ve insafsız ve infazsız uluslararası hukukun ne kadar zayıf ve göstermelik olduğu ortada. Artık insani olanın ne olduğunu, keyfi buyruklarla belirlemeye çalışmanın gafletinden kurtulmanın zamanı geldi’’ şeklinde konuştu. 

HUKUKUN NE KADAR ZAYIF VE GÖSTERMELİK OLDUĞU ORTADA

Durmaz, ‘’Bizler, zulme karşı duran hekimler ve sağlık çalışanları olarak, bu azgın topluluğa karşı mücadelemizi daha da şiddetlendireceğiz. Üniversite kampüslerinden meydanlara kadar her yerde, Gazze halkına desteğimizi haykıracağız. Bizleri dünyanın kibirli emperyallerine “reel politik” gereği bel bağlamak, gemilerini limanlarımızda, piyonlarını saraylarımızda ağırlamak durumunda bırakan acziyetimizden kurtulmak için öz kimliğinden şaşmayan dirayetli bir cehd içinde olacağız’’ şeklinde konuştu.

Kaynak: MEHMET FENER