Her bara gidişimde hayran kaldığım içeceklerin alkolsüz evde nasıl yapılacağını buldum arkadaşlar. Artık sizde bir barmen olabilirsiniz. Eğlence sofralarınız vazgeçilmezi olacaklar.
Alkolsüz Mojito
Malzemeler;
Maden sodası
1 adet limon
2 yemek kaşığı esmer şeker
10 adet taze nane yaprağı
Yapılışı: Limonu 6 parçaya bölün ve 4 parçasını kenara alın. Kalan 2 parça limonu iri olacak şekilde doğrayın. Doğradığınız limonları büyük bir bardağın içerisine koyun. Üzerine nane yaprakları ve esmer şekeri ekleyerek hafifçe ezin. Bardağın üzerine 1 parmak boşluk kalacak şekilde buz parçaları ile doldurun. Maden sodasını da bardağa ilave edin. Kalan limon parçaları ve nane yaprakları ile bardağı süsleyebilirsiniz.
Şeftalili Kokteyl
Malzemeler;
2 adet şeftalinin suyu
1 tatlı kaşığı frenk üzümü kreması
4 adet buz
2 top hindistan cevizli dondurma
Yapılışı: 4 adet buzu blendera alarak kırın. Şeftalileri güzelce yıkayın ve suyunu sıkın. Blenderdaki buz parçalarının üzerin 1 top dondurma ve şeftali suyunu alarak karıştırın. Kalan dondurmayı frenk üzümü kreması ile karıştırın. Şeftali suyunu bardağa alın ve dondurmalı kremayı üzerine ekleyin.
Kiraz Kokteyli
Malzemeler;
300 ml kefir
50 gram kiraz
2 yemek kaşığı limon suyu
4 yemek kaşığı kiraz şurubu
Yapılışı: Tüm malzemeleri robottan geçirerek püre haline getirin. Hazırladığınız karışımı kırık buz parçalarıyla dolu bir bardağa alın. Kokteylin üzerini kirazla süsleyin.
Karadut Lime Kokteyli
Malzemeler;
300 ml karadut suyu
500 gram lime suyu
3 yemek kaşığı bal
Yapılışı: Orta boy kokteyl bardağa 1/3 oranında parçalanmış buz ekleyin. Balı yapışmaz tavada çok az ısıtın. Ardından lime ve karadut suyunu ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız karışımı buzlu bardağa koyarak servis edin. Üzerini limon dilimi ile süsleyebilirsiniz.
Alkolsüz Aperol
Malzemeler;
500 ml kan portakalı suyu
100 gram yaban mersini
1 adet lime suyu
100 ml yaban mersini suyu
600 ml. elmalı soda
İnce dilimlenmiş portakal
Nane ve lime dilimleri
Yapılışı: Yaban mersinlerini buz kalıbına alın ve üzerini geçecek şekilde su ekleyin. Bu şekilde dondurucuya atarak bekletin. Lime suyu, portakal suyu ve yaban mersini suyunu bir sürahiye doldurarak karıştırın. Servis bardaklarının dibine dondurduğunuz yaban mersinlerini koyun. Ardından portakal, lime dilimi ve naneleri bardaklara eşit şekilde paylaştırın. Hazırladığınız meyve suyu karışımını bardakların yarısına gelecek şekilde doldurun. Kalan yarısını da elmalı soda ile doldurun.
Karpuz Kokteyli
Malzemeler;
8 küp buz
10 adet karpuz dilimi
Limon dilimleri
4 top vişneli dondurma
Yapılışı: Karpuz dilimi, dondurma ve buzları robotta çektirerek püre kıvamına getirin. Ardından servis bardaklarına doldurun. Bardakların içerisine limon dilimleri ekleyerek servis edin.
Salatalıklı Mojito
Malzemeler;
1/2 salatalık
4 adet taze nane yaprağı
1 yemek kaşığı toz şeker
Sade soda
Yarım limonun suyu
Buz
Yapılışı: Salatalığın kabuklarını soyun ve ezerek püre kıvamına getirin. Üzerine limon suyunu ekleyerek karıştırın. Toz şeker ve naneyi ekleyerek blenderdan geçirin. Servis bardaklarına buz parçalarını doldurun. Hazırladığınız karışımı bardağın yarısına gelecek şekilde doldurun. Üzerine sodayı ekleyin.
LEYLA GÖKŞEN