Her bara gidişimde hayran kaldığım içeceklerin alkolsüz evde nasıl yapılacağını buldum arkadaşlar. Artık sizde bir barmen olabilirsiniz. Eğlence sofralarınız vazgeçilmezi olacaklar.

Alkolsüz Mojito

Malzemeler;

Maden sodası

1 adet limon

2 yemek kaşığı esmer şeker

10 adet taze nane yaprağı

Yapılışı: Limonu 6 parçaya bölün ve 4 parçasını kenara alın. Kalan 2 parça limonu iri olacak şekilde doğrayın. Doğradığınız limonları büyük bir bardağın içerisine koyun. Üzerine nane yaprakları ve esmer şekeri ekleyerek hafifçe ezin. Bardağın üzerine 1 parmak boşluk kalacak şekilde buz parçaları ile doldurun. Maden sodasını da bardağa ilave edin. Kalan limon parçaları ve nane yaprakları ile bardağı süsleyebilirsiniz.

Şeftalili Kokteyl

Malzemeler;

2 adet şeftalinin suyu

1 tatlı kaşığı frenk üzümü kreması

4 adet buz

2 top hindistan cevizli dondurma

Yapılışı: 4 adet buzu blendera alarak kırın. Şeftalileri güzelce yıkayın ve suyunu sıkın. Blenderdaki buz parçalarının üzerin 1 top dondurma ve şeftali suyunu alarak karıştırın. Kalan dondurmayı frenk üzümü kreması ile karıştırın. Şeftali suyunu bardağa alın ve dondurmalı kremayı üzerine ekleyin.

Kiraz Kokteyli

Malzemeler;

300 ml kefir

50 gram kiraz

2 yemek kaşığı limon suyu

4 yemek kaşığı kiraz şurubu

Yapılışı: Tüm malzemeleri robottan geçirerek püre haline getirin. Hazırladığınız karışımı kırık buz parçalarıyla dolu bir bardağa alın. Kokteylin üzerini kirazla süsleyin.

Karadut Lime Kokteyli

Malzemeler;

300 ml karadut suyu

500 gram lime suyu

3 yemek kaşığı bal

Yapılışı: Orta boy kokteyl bardağa 1/3 oranında parçalanmış buz ekleyin. Balı yapışmaz tavada çok az ısıtın. Ardından lime ve karadut suyunu ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız karışımı buzlu bardağa koyarak servis edin. Üzerini limon dilimi ile süsleyebilirsiniz.

Alkolsüz Aperol

Malzemeler;

500 ml kan portakalı suyu

100 gram yaban mersini

1 adet lime suyu

100 ml yaban mersini suyu

600 ml. elmalı soda

İnce dilimlenmiş portakal

Nane ve lime dilimleri

Yapılışı: Yaban mersinlerini buz kalıbına alın ve üzerini geçecek şekilde su ekleyin. Bu şekilde dondurucuya atarak bekletin. Lime suyu, portakal suyu ve yaban mersini suyunu bir sürahiye doldurarak karıştırın. Servis bardaklarının dibine dondurduğunuz yaban mersinlerini koyun. Ardından portakal, lime dilimi ve naneleri bardaklara eşit şekilde paylaştırın. Hazırladığınız meyve suyu karışımını bardakların yarısına gelecek şekilde doldurun. Kalan yarısını da elmalı soda ile doldurun.

Karpuz Kokteyli

Malzemeler;

8 küp buz

10 adet karpuz dilimi

Limon dilimleri

4 top vişneli dondurma

Yapılışı: Karpuz dilimi, dondurma ve buzları robotta çektirerek püre kıvamına getirin. Ardından servis bardaklarına doldurun. Bardakların içerisine limon dilimleri ekleyerek servis edin.

Salatalıklı Mojito

Malzemeler;

1/2 salatalık

4 adet taze nane yaprağı

1 yemek kaşığı toz şeker

Sade soda

Yarım limonun suyu

Buz

Yapılışı: Salatalığın kabuklarını soyun ve ezerek püre kıvamına getirin. Üzerine limon suyunu ekleyerek karıştırın. Toz şeker ve naneyi ekleyerek blenderdan geçirin. Servis bardaklarına buz parçalarını doldurun. Hazırladığınız karışımı bardağın yarısına gelecek şekilde doldurun. Üzerine sodayı ekleyin.

LEYLA GÖKŞEN