Hamza Aydoğdu Milli Eğitim Bakanı olacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son açıklamaları kabine değişikliği tartışmalarını yeniden alevlendirdi. Kabinede bazı isimlerin değişebileceğinin sinyalini veren Erdoğan, bazı bakanlıklarda büyük çaplı bir revizyondan ziyade sınırlı değişikliklerin olabileceğini söyledi. Bu açıklamaların ardından özellikle Milli Eğitim Bakanlığı'nda değişiklik yapılacağı iddiaları güçlendi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın son günlerde adından sıkça söz ettiren ismi Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu'dur. Peki Hamza Aydoğdu bakan olacak mı? İşte detaylar...

HAMZA AYDOĞDU MEB BAKANI OLACAK MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından perde arkasında en çok konuşulan bakanlık değişikliklerinden biri de Milli Eğitim Bakanlığı oldu. Yusuf Tekin'in yerine yeni bir ismin atanacağı iddiaları bir süredir sosyal medyada dolaşıyordu. Bu iddialar, AK Parti kurultay tutanakları ve partinin lider kadrosundaki muhtemel değişikliklerle daha da güçlendi. Kabine değişikliğinde en dikkat çeken isim ise Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu oldu.

Kulislerde Milli Eğitim Bakanı olarak Hamza Aydoğdu'nun adı gündeme gelirken henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine değişikliğinin geniş kapsamlı olmayacağı, bazı stratejik mevkilerde olacağı yönündeki açıklamaları Aydoğdu'nun atanma ihtimalini güçlendiriyor. Ancak bugüne kadar Milli Eğitim Bakanlığı'nda herhangi bir değişiklik yapılmadı ve bu iddialar resmiyet kazanmadı. Aydoğdu'nun ismi bakanlık için tartışılsa da nihai kararın önümüzdeki günlerde verilmesi bekleniyor.

Hamza Aydoğdu Meb Bakanı Mı Olacak (Hamza Aydoğdu Kimdir) 1

HAMZA AYDOĞDU KİMDİR NERELİDİR?

Hamza Aydoğdu, 1975 yılında Bitlis'in Ahlat ilçesinde doğdu. Eğitimini Bitlis'te tamamladıktan sonra Kayseri Erciyes Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun oldu. Akademik kariyerine yüksek lisans ve doktora çalışmalarıyla devam eden Aydoğdu, yüksek lisansını Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde tamamlayarak "Oğuz Atay ve Yusuf Atılgan'ın Eserlerinde Yabancılaşma" konulu teziyle dikkat çekti. Doktora eğitimini Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde "Yakup Kadri Karaosmanoğlu'nun Eserlerinde Eğitim Değerleri" konusunda yaptı.

Kariyerine Milli Eğitim Bakanlığı'nda başlayan Aydoğdu, Bakanlık Müşavirliği, Daire Başkanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı ve Genel Müdürlük gibi önemli görevlerde bulundu. Akademik bilgi birikimi ve bürokrasi tecrübesiyle Milli Eğitim Bakanlığı'nın önemli isimlerinden biri olan Aydoğdu, 2020 yılında Aksaray Valisi olarak atandı, ardından 2023 Ağustos ayında da Erzincan Valisi olarak atandı. Evli ve iki çocuk babası olan Aydoğdu, aynı zamanda çok sayıda akademik makale ve kitabın da yazarıdır.

HAMZA AYDOĞDU HANGİ BÖLÜM MEZUNU?

Hamza Aydoğdu, Türk Dili ve Edebiyatı alanında akademik kariyer yapmış bir bürokrattır. Lisans eğitimini Kayseri Erciyes Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde tamamladıktan sonra, yüksek lisansını Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde tamamlayarak edebiyat dünyasının iki önemli ismi Oğuz Atay ve Yusuf Atılgan'ın eserlerini inceledi. Daha sonra Gazi Üniversitesi'nde doktorasını tamamladı ve Yakup Kadri Karaosmanoğlu'nun eserlerindeki eğitim değerlerini inceleyen teziyle akademik kariyerine devam etti. Bu alandaki uzmanlığını ve akademik çalışmalarını Milli Eğitim Bakanlığı bürokrasisindeki görevleriyle birleştiren Aydoğdu, özellikle eğitim politikaları konusunda derin bilgi birikimine sahiptir.

Kaynak: Haber Merkezi