İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları sürerken, ateşkes müzakerelerinin taraflarından Hamas'ın Sözcüsü Usame Hamdan açıklamalarda bulundu. Fransız haber ajansı AFP'ye konuşan Hamdan, Gazze Şeridi'nde 11 ayı aşkın süredir devam eden saldırılarda verilen kayıplara rağmen İsrail ile mücadeleyi sürdürecek yeterli kaynağa sahip olduklarını söyledi. Hamdan, “Direnişin devam etme kabiliyeti yüksek. Şehitler oldu, fedakarlıklar yapıldı. Ama bunun karşılığında bir deneyim birikimi ve yeni nesillerin direnişe katılımı kazanıldı” dedi. 
  Hamas'ın kuşatma altındaki Gazze'de savaş sona erdiğinde “ortak Filistin yönetimi” istediğini belirten Hamdan, “Savaştan sonraki günün Filistin günü olması gerektiğini açıkça söyledik” ifadelerini kullandı. 
 
  “Husi saldırısı, İsrail'in dokunulmaz bir varlık olmadığına dair tüm bölgeye bir mesajdır” 
  İsrail ile ABD arasındaki ortaklığa değinen Hamdan, “ABD yönetimi İsrail tarafına yeterli ya da uygun baskıyı uygulamıyor. Aksine İsrail tarafının herhangi bir taahhütten kaçınmasını haklı göstermeye çalışıyor” diye konuştu. 
  İsrail'in merkezini hedef alan Husi füze saldırısının onların kendini savunma kabiliyetinin sınırlarını gösterdiğini kaydeden Hamdan, “Bu, İsrail'in dokunulmaz bir varlık olmadığına dair tüm bölgeye bir mesajdır. İsrail'in imkanlarının bile bir sınırı var. Siyonist varlığa karşı direniş eylemi geliştirme ihtimali bir fantezi değil, ciddi ve gerçek bir ihtimaldir” dedi. 
 

Kaynak: İHA