Levent, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Ahbap Derneği olarak Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile bir toplantı yaptıklarını ve Gazze konusunda bir yol haritası oluşturduklarını belirtti.

Levent, konserin gelirinin Gazze’deki çocuklara gideceğini ve yurtdışından aktivist sanatçılar ile görüştüğünü de söyledi. Levent, konserin 17 Aralık’ta Bostancı Gösteri Merkezi’nde gerçekleşeceğini ve seslerini duyurmak için çaba göstereceklerini ifade etti.

Levent, Gazze’ye yönelik duyarlılığını daha önce de göstermişti. Levent, 2014 yılında İsrail’in Gazze’ye saldırıları sırasında, Gazze için bir yardım kampanyası başlatmış ve konserlerinde Gazze’ye destek vermişti. Levent, ayrıca Gazze’deki hastanelere tıbbi malzeme göndermek için de çalışmıştı.

Levent, Gazze’ye yardım etmek için konser düzenleyen tek sanatçı değil. Daha önce de birçok sanatçı, Gazze’ye destek olmak için konserler vermiş, şarkılar yazmış ve kampanyalar yürütmüştü. Örneğin, İngiliz rock grubu Pink Floyd’un eski üyesi Roger Waters, Gazze için bir şarkı yazmış ve İsrail’in Gazze’ye uyguladığı ablukayı kırmak için bir gemiye binmişti. ABD’li rapçi Lupe Fiasco da Gazze için bir şarkı yapmış ve İsrail’i protesto etmişti.

Aylin Cıkcık