6 bin 500 metrekare alan üzerine inşa edilen yeni bir spotçular çarşısında hafriyat çalışmalarının yüzde 90’ı tamamlandı. Gaziantep’teki ikinci el alım-satım sektörüne çağ atlatacak olan çarşının temelleri ise yakın zamanda atılacak. 

YENİ ÇARŞININ TEMELLERİ YAKINDA ATILACAK

Yeni spotçular çarşısının bir cazibe merkezi olacağını ifade eden Spotçular ve Beyaz Eşyacılar Toplu İş Yeri Yapı Kooperatifi Başkanı Mehmet Ali Yavuz, hafriyat çalışmalarının yüzde 90’ının tamamlandığı yakında ise temellerin atılacağının müjdesini verdi.

YENİ ÇARŞIDA 68 TİCARİ DÜKKAN YER ALACAK 

İnşaat alanın toplamda 13 bin metrekare alandan oluşan yeni spotçular çarşısında 38 ile 100 metrekare arasında toplamda 68 ticari dükkanın yanı sıra lokantasından marketine, mescidinden otoparkına, ekmek fırınından berberlerine kadar birçok meslek grubu bulunuyor. Vatandaş, beyaz eşyadan oturma gruplarına çeyizden daha birçok ürünü kadar evine lazım olan her şeyi spotçular çarşısında bulabilme imkanına sahip olacak. 

SOSYAL DONATIYA ÖNEM VERİYORUZ

Sosyal donatıya önem verdiklerini sözlerine ekleyen Yavuz, ‘’Kent genelinde faaliyet gösteren tüm spotçuları yeni sitemize toplamayı düşünüyoruz. Eski spotçular çarşısı atıl bir durumdaydı ama yeni yerimiz Gaziantep’e yakışır bir yer olacak. Şehrimiz sadece çevre illerden değil, çevre ülkelerden de göç alan bir konuma geldi. Dolayısıyla eski yerimiz kente hitap etmekten uzak olmasının yanı sıra sosyal donatı alanları çok fazla yoktu. Şu anda ise tüm bölgeye hitap edebilecek, günümüz koşullarına uygun olarak modern bir site inşa ediyoruz’’ tespitini yaptı. 

HEM ŞEHRİMİZ HEM DE BİZ KAZANACAĞIZ

Gaziantep’te faaliyet gösteren ikinci el alım satım yapan spotçuların çevre illere göre biraz gerile kaldığını sözlerine ekleyen Başkan Yavuz, ‘’Yeni sitemiz çevre illerdeki spotçular çarşısında daha iyi olacak. Yeni çarşımızı günümüz koşullarını göz önüne alarak, halkımızın talep ve istekleri doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Aradığı her şeyi evi için lazım olan ne varsa bulabileceği bir yer inşa ediyoruz. Burası tamamlanıp faaliyete geçtiğinde çevre illerden de alışveriş için gelenler olacak. O zaman hem biz hem de şehrimiz kazanacak’’ açıklamasını yaptı.

Kaynak: MEHMET FENER