Gastronominin başkenti olan ve kültür turizminin vazgeçilmez illeri arasında bulunan Gaziantep’ten yerli-yabancı turistler ‘Pahalılık’ nedeniyle kaçmaya başladı. Geçen yıl Kahramanmaraş depreminin etkisine rağmen kentteki otellerin doluluk oranı yüzde 80 seviyelerinde iken bu yıl doluluk oranı yüzde 40 seviyesine kadar geriledi.
OTELLERDE DOLULUK ORANI YÜZDE 40’A DÜŞTÜ
Gaziantep Otelciler Konakçılar Dernek Başkanı Ahmet Yılmaz, ‘’Otellerimiz yüzde 90 oranında dolu olması gerekirken yüzde 40 doluluk kapasite ile çalışıyoruz. Yeme-içme sektöründeki esnafın vicdanı kalmamış. Bunlar ileriyi hiç düşünmüyor, sadece günü kurtarmaya çalışıyorlar. O yüzden günlük vurgunculara dur denilmesi lazım’’ diye konuştu.
FAHİŞ FİYATA DUR DENİLMELİ
Ramazan ayına kadar Gaziantep’te turizmin hareketli olduğunu kaydeden Yılmaz, ‘’Ramazan ayına kent turizmin bakımından hareketliydi hatta otellerin doluluk oranı yüzde 90 seviyelerindeydi. Dolayısıyla memnunduk ancak ne yazık ki yeme-içme ve tatlı sektöründeki pahalılık sonucunda yerli-yabancı turist şehrimize gelmemeye başladı. Yani esnafın fahiş fiyat politikası sonucunda son üç aydan beri turizm dibe vurmuş vaziyette’’ dedi.
KENTİMİZE TURİST GELMEZ OLDU
Yerli-yabancı turistlerin pahalılık konusunda sürekli şikayetçi olduklarını sözlerine ekleyen Yılmaz, ‘’Özellikle yeme-içme sektörünün çok pahalı olduğunu dile getiriyorlardı. İki dürüm ve iki şişe suya 700-800 lira ödüyorlar. Bir katmere 300-400 lira ödüyorlar. Bunun sonucu olarak turistler sosyal medya üzerinden Gaziantep’in pahalı bir şehir olduğunu ve gelmemeleri söylüyorlar’’ açıklamasını yaptı.
Turist sayısının azalmasının otel ve konaklama sektörüne büyük zarar verdiğini sözlerine ekleyen Yılmaz, ‘’Otellerimizde konaklayanların yüzde 100’ü il dışından geliyor. Ancak fahiş ve pahalılık nedeniyle turist gelmiyor. Turistin gelmemesinden en büyük zararı biz görüyoruz. Eğer böyle devam ederse sektörümüz dibe vuracak. Bu konuda fahiş fiyat konusunda denetimlerin sıklaştırılması fiyatların girişlerde asılması lazım’’ ifadelerini kullandı.
HALK LOKANTALARININ SAYISI ARTMALI
Belediyelerin lokanta açmalarını değerlendiren Yılmaz, ‘’Şehitkamil ve Büyükşehir Belediyesi halk lokantası açtılar. Bu gerçekten çok güzel hizmetler. Bu tür lokantaların sayısının yükselmesi gerekiyor. Çünkü bu tür lokantaların sayısı artarsa fahiş fiyatların da düşeceğini düşünüyorum. Gerekirse halkı ve turistleri bu lokantalara yönlendirmeliyiz’’ şeklinde konuştu.