Günlük tutmak 90’lı yıllar için önemli ve özen gerektiren bir işti. Özel defterler alınır anahtarlar takılırdı. Özel ve kimseye söylenmeyecek sırlar acılar onlara yazılırdı.

Renkli kalemler ve yapıştırma kağıtlarla süslenirdi. Bakalım günlük tutmanın insan psikolojisine faydaları nelermiş.

Günlük tutmak, ilginç bir şekilde bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olabilir. Bu eylem, stresi azaltmanın yanı sıra olumlu duyguları ve memnuniyeti vurgulamanızı sağlar. Günlük yazmak, stres seviyelerini düşürerek bağışıklık sisteminin daha etkili çalışmasını destekler.

Günlük tutmanın insan sağlığı üzerinde olumlu etkileri olduğuna dair çok fazla bilimsel çalışma var. Hislerini kâğıda aktarmak hem zihinsel hem de psikolojik olarak insan sağlığına olumlu yönde etki edebiliyor. Psikologlar bir tedavi yöntemi olarak zaman zaman anı terapisini kullanıyorlar.

Günlüğünüze ne yazmak istediğinizi bulmakla başlayın. Emin değilseniz, sadece yazın ve nereye gittiğine tanık olun. Bir zaman sınırı koymanız motivasyonunuza katkı sağlar, yani düşündüğündüm kadar uzun olmayacak dersin bilinçaltına. 10 ila 20 dakikalık bir alarm ayarlayın ve yazmaya başlayın.