AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanvekili Doğan Aydal'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik ifadelerine TBMM Genel Kurulu'nda sert tepki gösterdi.

ABDULHAMİT GÜL'DEN DOĞAN AYDAL'A YANIT

Abdulhamit Gül, Doğan Aydal'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan sözlerine ilişkin, "Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Aydal'ın Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik ifadeleri olmuştur. 'Anayasayı değiştirmezse bir başka ülkeye gider, Amerika’ya gider' gibi bir açıklamada bulunmuştur. Sayın Doğan Aydal nereye bağlı, nereye ait, onu bilemiyoruz ama demek ki kendi bilinçaltında gideceği yer Amerika" şeklinde konuştu.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN'IN DAVA ADAMI OLDUĞU VURGUSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir dava adamı olduğunu belirten Gül, "Kim nereye giderse gitsin, Recep Tayyip Erdoğan bu ülkenin bağrından yetişmiş, milletin adamıdır. Bu milletin topraklarında yetişmiştir, vesayetle mücadele etmiştir, tankın karşısında durmuştur, her zaman milletin yanında durmuştur. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve ailesine yönelik yapılan sistematik bu saldırıları özellikle FETÖ'ye karşı tek başına başlatmış olduğu o mücadelede ailesine ve kendisine yönelik saldırıları çok iyi biliyoruz" dedi.

15 TEMMUZ VURGUSU VE MİLLETİN DESTEĞİ

Gül, 15 Temmuz darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gösterdiği direnişi vurgulayarak, "Milletimizin bildiği bir şey var ki; Cumhurbaşkanımız, 15 Temmuz darbesine de F-16'lara da tanklara da karşı duran bu topraklarda doğmuş, bu topraklarda ölünceye kadar kalacak ve mücadele edecek bir dava adamıdır. Bu konudaki Doğan Aydal’ın ifadelerini aynen iade ediyoruz. Yerli ve milli olmayan bir anlayışı kınadığımı ifade ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Yeni Şafak