Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), Ticaret Bakanlığı tarafından işletilen 'GTB Gıda Sektörü 2. UR-GE Projesi' kapsamında, gıda sektöründe faaliyet gösteren üyelere yönelik “E-İhracat” eğitimi düzenlendi.

Eğitimde; yeni nesil ihracat destekleri, e-ihracat pazara giriş engelleri ve çözüm yolu ile e-ihracat çalışmaları hakkında bilgiler verildi.

Gaziantep Ticaret Borsası gıda sektöründe iştigal eden üyelerin uluslararası pazarlarda yararlanmalarının arttırılması amacıyla katkı sağlamak amacıyla “E-İhracat” eğitimi gerçekleştirildi.

Eğitimin yayınlanmasında konuşan Uzman Eğitmen Ersan Ertürk; Dünya çapında internet bağlantısının her geçen gün belirtildiğini belirterek, bu durumun lojistik ve çevrimiçi ödeme imkanlarında artışlarla birlikte günümüzdeki operasyonlarda sınırlı yerel pazarlar yerine tüm dünya pazarlarının kapılarını aradığını söyledi.

İşini dijitalle büyütmek, daha geniş kitlelere hızlı ve kolay erişim sağlamak isteyen işletmelere e-ihracatın önemli karlarını sağladığını kaydeden Ertürk, “Geleneksel ihracata göre yatırım maliyetleri çok daha az olan bu ticaret yöntemi tüketiminin genetiklerini da göz önünde performansıda firmalara rekabet, maliyet, yeni olanaklar, verimlik ve işletme gelişimi gibi birçok konuda ciddi olanaklar sunmakta “dedi.

E-İhracatta dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili açıklamalarda bulunan Ertürk, “E-ihracat'ta indirimler çok iyi yönetilmeli. Gümrük vergileri, ödeme güvenliği ve kültürel farklılıklar gibi çeşitli zorluklar e-ihracatta göze çarpan sorunlar olarak ön plandan çıkmakta. Bugünkü eğitimimizde haklarımıza, e-ihracatın avantajlarını, e-ihracata nasıl hazırlık yapılacaklarını, teknik altyapı için nelere ihtiyaç duyacaklarını anlatarak; e-ihracatta dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında bilgilerin geliştirilmesi “dedi.

İnteraktif bir şekilde gerçekleşen etkileşim sonunda, eğitmen Ertürk zekadan gelen sorusuna yanıt olarak, etkileşimli haberlere ilişkin paylaşımlarda bulundu.

Kaynak: HABER MERKEZİ