GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Gaziantep İl Müdürü Muhammed Paksoy ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren üye firmaların katılımları ile yapılan toplantıda, sektörel sorunlar, çözüm önerileri ve firmaların beklentileri değerlendirildi.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, “14 farklı meslek grubunda gerçekleştirmeyi planladığımız 14 sektörel toplantının sizlerin katılımları ile bugün 5’incisini gerçekleştiriyoruz. Deprem sonrasında sektörlere bağlı olarak hepimizin yaşadığı sıkıntılar var. Bugün burada bu sıkıntılarımızı dile getirerek çözüme kavuşturma noktasında istişarelerde bulunmayı amaçlıyoruz” dedi.

Depremin yaralarının sarılması ve üretimin hız kesmeden kaldığı yerden devam etmesi için ellerinden gelen gayreti sarfettiklerini dile getiren Ünverdi; “Bu hafta içerisinde Ankara’da depremden etkilenen 11 ilin Oda başkanları olarak çevre ve şehircilik bakanımız ile bir görüşme gerçekleştireceğiz, çözüme kavuşmasını istediğimiz konuları kendilerine ileteceğiz” diye konuştu.

“Zor zamanlardan geçiyoruz” diyen Ünverdi, “Bu zorlukların başında finansmana erişim en önemli konulardan birisi haline geldi. Bununla birlikte depremin getirdiği zorluklar da ilerleyişimizin önüne bir engel olarak çıkıyor. Özellikle başta KOSGEB tarafından verilen destekler olmak üzere; devletimizin sağlamış olduğu imkanların kullanımına önem verilmesi gerekiyor. Bu noktada toplantımıza gelip bizleri bilgilendiren KOSGEB Gaziantep İl Müdürümüz Muhammed Paksoy’a, katılımlarınızdan dolayı da sizlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

KOSGEB GAZİANTEP İL MÜDÜRÜ MUHAMMED PAKSOY

KOSGEB olarak çağın gerektirdiği şartlara göre güncellemeler yaparak farklı alanlarda farklı destekler sunduklarını kaydeden KOSGEB İl Müdürü Muhammed Paksoy da, özellikle deprem sonrasında imalatçı gruba ağırlık vermek üzere istihdam, makine, alt yapı veya kurumsal kapasiteyi geliştirme konularında destekler sağladıklarını söyledi.

Bunun yanı sıra fabrikaların akıllı üretime dönüşümü veya makine altyapısını artırmaya yönelik, Gaziantep Sanayi Odası’nın da vurgu yaptığı Yeşil Dönüşüm üzerine de desteklerin mevcut olduğunu aktaran Paksoy şunları kaydetti:

“Aralık ayında çıkmasını planladığımız güneş enerjisi, yeşil üretim ve karbon salınımına yönelik destek açıklaması bekliyoruz. Yeşil ve yenilenebilir üretime önem vermemiz gerekiyor. Gaziantep Model Fabrika’dan üretim hatlarınızın düzenli, hızlı ve sorunsuz işlemesi, maliyetleriniz azalırken üretim kapasitelerinizin artması adına yalın üretim ve dijitalleşme konularında eğitim almanızı tavsiye ediyorum. Bu alınacak olan eğitimin maliyetinin yüzde 80 oranı KOSGEB tarafından karşılanıyor.”

Toplantı soru-cevap ve bilgilendirmelerin ardından sona erdi.

Editör: Ahmet Yavuz