Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Orta Vadeli Program (OVP) ile ilgili ayrıntıları vermiş, son derece önemli açıklamalarda bulunmuştu.

Konuya dair açıklamalarda bulunan Ünverdi ise “Orta vadeli programda; yatırım, üretim ve istihdamı artırarak, ihracata dayalı büyüme hedefleri doğrultusunda finansman desteği sağlanacak olması ülkemiz ekonomik koşullarının iyileştirilmesi ve sürdürülebilirlik noktasında beklentilerimiz doğrultusunda önemli bir vurgu olmuştur.” Dedi.

“TÜM KESİMLER İÇİN UMUT VERİCİDİR”

Ünverdi, “Tüm kesimler için öncelikli gündemimiz olan enflasyonun düşürülmesi ve fiyat istikrarı yönündeki kararlılık, yapısal reformların gerçekleştirilmesi,  güven ve istikrara dayalı yatırım ve iş ortamının oluşturulması konusu ileriye dönük umut vericidir.” İfadelerini kullandı.

“ÇALIŞMALARIMIZI HIZLANDIRACAKTIR”

Ünverdi, “Katma değerli üretim konusunda, sanayimiz için zorunluluk haline gelen ve GSO olarak çok önceden başladığımız ve projeler geliştirdiğimiz yeşil dönüşüm ve dijital dönüşümün öncelenerek hukuki altyapısının oluşturulması önümüzü açacak, çalışmalarımızı hızlandıracaktır.” Diye konuştu.

“ATILACAK ADIMLARA DESTEK OLACAĞIZ”

Ünverdi, “2024 yılı için deprem bölgesine; yeniden imar, tarım ve sanayiye kadar verilecek olan 1 milyar liralık destek bölgemizin toparlanmasına katkıda bulunacaktır. Biz de bölgemizin zorluklarına rağmen OVP'deki 300 milyar dolar ihracat hedefine ve atılacak adımlara destek olacağız.” Dedi.

“HAYIRLARA VESİLE OLMASINI DİLİYORUM”

Ünverdi, “7 temel alanda öncelikli reformların gerçekleşmesi konusunda aktif bir sürecin gerçekleşmesi, uygulama konusunda aksama olmaması en büyük temennimiz. Ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.” İfadelerini kullandı.

Editör: Mehmet FENER