Yüksek antioksidan ve lif içeriğiyle dikkat çeken meyve, bağışıklık sistemini güçlendirmeye katkı sağlayabilir. Ek olarak göz sağlığı, beyin fonksiyonları ve cilt sağlığına da faydaları olduğu düşünülmektedir. Goji berry, genellikle çiğ olarak tüketilir; ancak kurutulmuş, pişmiş veya toz hali de tercih edilir.

Goji Berry Günde Ne Kadar Tüketilmeli? Goji berry meyvesi sağlık açısından birçok yarar sağlar. Fazla tüketime kaçmadan günde bir avuç tüketilebilir. Her besinde olduğu gibi goji berry meyvesinin fazla tüketimi çeşitli etkilere sebep olabilir.

Goji berry meyvesini kimler kullanamaz?

Faydalarında yer alan zayıflama, genç kalma gibi özeliklerinden dolayı gereğinden fazla tüketmemek gerekiyor. Diyabet hastaları ve diyabet ilaçları kullanan kişiler, ilaçların etkisini azaltmasından dolayı goji berry'den uzak durması gerekiyor. Fazla tüketilmesi durumunda goji berry hipertansiyona neden olabiliyor.

Baş Dönmesine Neden Olur: Goji meyveleri aşırı tüketildiğinde baş dönmesi, göz rahatsızlığı, bulanık görme ve halüsinasyonlar gibi şiddetli yan etkilere yol açabilir. Aşırı Goji Berry tüketimi sindirim sisteminde hazımsızlık, bulantı, kusma gibi sorunlara neden olabilir.

Damarlardaki yüksek basıncı azalttığından kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini azaltır. - Regl dönemindeki şiddetli ağrıların daha az hissedilmesini sağlar. - İdrar söktürücü etkisi olan gilaburu, vücuttan fazla suyu uzaklaştırarak ödem ve ödeme bağlı şişkinliklerin de hızla geçmesini sağlar.