Olay, 7 Ekim 2022 tarihinde Gebze ilçesi Mustafapaşa Mahallesi 721 Sokak'ta meydana geldi. 3 katlı binanın 2. katında yangın çıkması üzerine itfaiye ekipleri alevlere müdahale etti. Evde yapılan incelemede 15 yaşındaki Büşra Kabataş’ın cesedi bulundu. Cinayet şüphesi üzerine duran ekipler, yaptığı araştırmalarda Büşra Kabataş'ın annesi Aylin Çetin’in eski sevgisi Taner Yaylacı tarafından canice işkence edilerek öldürüldüğü tespit edildi.


İlk duruşmada tüm suçları reddetmişti
Önceki duruşmada, tutuklu sanık Taner Yaylacı, bir dönem sevgilisi olduğu Aylin Çetin’in kendisini aldattığını düşünmesi sebebiyle konuşmak için evine gittiğini, Büşra ile karşılaştığını, kendisine küfür etmesi sebebiyle eline bıçak aldığını ve dengesini kaybederek genç kızın üstüne düşmesi sebebiyle olayın gerçekleştiğini söylemiş, bir bıçak darbesi dışında tüm suçları reddetmişti. Sanık ifadesinde, “Büşra'nın bana tekme atması üzerine dengemi kaybedip üzerine düştüm. Elimdeki bıçak dik şekilde Büşra'nın boğazına saplandı. Şoktaydım, kendimi dışarı attım. Üzerimde bulunan elektroşok cihazını, bıçağı ve elbiselerimi çöpe attım. Elektroşoku hiç kullanmadım. Büşra’nın o güne kadar kötülüğünü görmemiştim. Pişmanım" demişti.


"Büşra'nın ölümünde annenin parmağı olabileceğini düşünüyoruz"
"Canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme" suçundan yargılanan Taner Yaylacı'nın Gebze Adliyesi'nde davanın 2. celsesi devam etti. 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya maktulün ailesi, taraf avukatları katıldı. Tutuklu sanık Taner Yaylacı SEGBİS ile duruşmaya katıldı. Konuya ilişkin konuşan sanık avukatı Fatma Büşra Çelik, "Aylin'in evladını kaybeden bir anne olarak değil, sabır takındığına dair tavırlar sergilediğini duyduk. Büşra'nın ölümünde annenin parmağı olabileceğini düşünüyoruz. 'Planlı bir şey olabilir mi?' diye Aylin Çetin'e yönelik soruşturma açılmasını istiyoruz. Çünkü sanığın buna yönelik beyanları var. Müvekkilim, Aylin'in başka sevgilisini olduğunu, onunla birliktelik yaşadığını, Büşra'nın da bunu bildiğini, Aylin'in içinde bulunduğu ilişkisi tarafından öldürüldüğünü düşünüyoruz. Sanık üzerine yıkıldığını, sadece boğazına saplanan bıçağı kabul ediyor. Aylin ve Başak'ı telefon ve HTS'nin incelenmesini talep ediyoruz" diye konuştu.
 

Kaynak: İHA