Birçok kişi yemek yaparken bazı oranlardan emin olamayıp internetten tariflere bakıyor. Güzel yemek yapmak için tariflerden şaşmayan insanlar bu şekilde aramalar yapıyor. Peki, Gelinim Mutfakta taş ekmeği nasıl yapılır, malzemeleri neler?

MALZEMELER

Krep için

2 yumurta

2 su bardağı süt

3 su bardağı su

3 yemek kaşığı yoğurt

2 su bardağı un

1 çay kaşığı karbonat

Şerbeti için

3 su bardağı su

3 su bardağı toz şeker

Birkaç damla limon suyu

125 g tereyağı

Aralarına dökmek için

2 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi

TARİF

Krep malzemelerini derince bir kabın içerisine alıp topaklanmadan iyice çırpın. Yanmaz, yapışmaz tavayı fırça yardımıyla 2 damla yağla yağlayın ve iyice ısıtın. İncecik bir tabaka olacak şekilde harç bitene kadar krepleri alt-üst pişirin ve soğumaya bırakın.

Şerbet malzemesini ocağa alın. Kaynamaya başlayınca 5 dakika kaynatıp ocaktan alın. Başka bir tavada tereyağını eritip şerbetin üzerine dökün, yağlı bir şerbet elde edin.

Soğuyan kreplerin boyutu kadar küçük bir tepsi alın, bir tane krep koyun ve üzerine sıcak şerbetten bir kepçe döküp bolca ceviz veya fındık serpin. Bir krep, bir şerbet, bir çekilmiş ceviz şeklinde krepler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın ve birkaç saat dinlendirin. Pasta gibi dilimleyerek servis edin.

Editör: Mehmet FENER