MALZEMELER

1 paket fırın makarna spagetti

Yarım paket dondurulmuş ıspanak (ben superfresh kullanıyorum daha rahat oluyor. İsterseniz normal yarım kilo ıspanak kullanabilirsiniz)

2-3 kaşık sıvı yağ

1 adet kuru soğan

Karabiber,

Tuz

Beşamel sos için;

3 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı tereyağ

3 bardak süt

Tuz

Üzeri için bol kaşar peyniri rendesi

TARİF

Öncelikle makarnamızı haşlayıp süzüyoruz.

Makarnalar haşlanırken biz soğanları küp doğrayıp biraz sıvı yağda kavuruyoruz.

Üzerine ıspanakları ekleyip beraber kavurmaya devam ediyoruz.

İçerisine tuz karabiber ekleyip kenara alıyoruz..

Beşamel sosu yapmak için tereyağ ve unu bir arada iyice kavuruyoruz.

Unun kokusu cıkınca sütü ve tuzu ekliyoruz ve bir çırpıcı yardımıyla karıştırarak kaynayana kadar kısık ateşte pişiriyoruz.

Büyük bir kasede ıspanak ve makarnayı karıştırıyoruz.

Sosun yarısını da bu karışıma yediriyoruz.

Büyük boy dikdörtgen borcamı az sıvı yağ ile yağlayıp bu karışımı borcama yayıyoruz.

Üzerine kalan sosu döküyoruz ve düzeltiyoruz.

En üste kaşar rendesi koyuyoruz.. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz..

Editör: Mehmet FENER