Merkez, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken arasında böyle bir konunun gündeme gelmediğini açıkladı.

Sosyal medyada bazı hesaplar tarafından paylaşılan bir iddiaya göre, Türkiye ve ABD arasında bir anlaşma yapılmış ve Gazzelilerin Türkiye’ye yerleştirilmesi kararlaştırılmıştı. İddiaya göre, Blinken bu anlaşmayı duyurmuştu.

Ancak bu iddia, İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yalanlandı. Merkez, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan, ‘Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile görüşen Antony Blinken, Gazzelilerin tahliyesinde anlaştıklarını belirtti. Gazzeliler, Türkiye’ye yerleştirilecek’ iddiası doğru değildir” dedi.

Merkez, Fidan ile Blinken arasındaki görüşmede, “sivillerin Gazze’den çıkarılarak Türkiye’ye yerleştirilmesi” gibi bir konunun hiçbir şekilde gündeme gelmediğini, sivillerin Gazze’den çıkarılması konusunda herhangi bir anlaşma yapılmadığını bildirdi.

Merkez, Türkiye ve ABD’den diplomatik kaynakların, “görüşmede sivillerin korunması, Gazze’deki sivillere insani yardımın ulaşmasının sağlanması ve Gazze’de yaşayan insanların yerlerinden edilmesinin önlenmesinin” konuşulduğunu açıkladıklarını hatırlattı. Ayrıca Blinken’in iddia edildiği gibi bir açıklamasının olmadığını da belirtti.

Merkez, asılsız iddialara itibar edilmemesi çağrısında bulundu