İsrail, 2008 yılından bu yana Gazze Şeridi’ne üç büyük saldırı düzenledi. Bu saldırılarda binlerce Filistinli hayatını kaybetti. Ölenlerin büyük bir kısmı ise çocuklardan oluştu. Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı verilerine göre, İsrail’in saldırılarında 3 bin 760’ı çocuk, 2 bin 326’sı kadın olmak üzere 9 bin 61 Filistinli şehit oldu. En az 32 bin kişi de yaralandı.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları, dünyada en kısa sürede en fazla çocuğun öldürüldüğü yer olarak tarihe geçti. İsrail, Gazze’de sivil yerleşim yerlerini, okulları, hastaneleri, camileri ve altyapıyı hedef aldı. Çocuklar, evlerinde, sokaklarda, okullarında, parklarda, hastanelerde ve sığınaklarda öldürüldü. Çocukların birçoğu da yaralandı, sakat kaldı, travma yaşadı ve yetim kaldı.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları, uluslararası hukuka, insan haklarına ve çocuk haklarına aykırı bir şekilde devam ediyor. Gazze’deki çocuklar, İsrail’in zulmüne karşı korumasız ve savunmasız bir şekilde hayatta kalmaya çalışıyor. Gazze’deki çocuklar, barış, özgürlük ve güvenlik içinde yaşamak istiyor. Gazze’deki çocuklar, dünyanın seslerini duymasını istiyor.

Aylin Cıkcık