GAP bölgesi; Gaziantep, Adıyaman, Kilis, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'ta bulunan hac ve umre organizasyonu yapan seyahat acentelerine teminat şoku! Alınan yeni karar ile acenteler artık hac ve umre organizasyonu yapmak için 534 bin dolar teminat yatırmaları gerekiyor.

Yeni alınan karar ile hac ve umre işi yapan seyahat acentelerinden Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı’na 534 bin dolar teminat yatırmaları istendi. GAP bölgesi; Gaziantep, Adıyaman, Kilis, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'ta bulunan hac ve umre yapan seyahat acenteleri, yüksek teminat sorununa çözüm bekliyor.

HAC VE UMRE ORGANİZASYONU YAPAN ACENTELERE YÜKSEK TEMİNAT ŞOKU!

Hac ve umre organizasyonu yapan seyahat acenteleri alınan bir karar ile büyük şok yaşadı. Bundan sonra hac ve umre organizasyonu yapan acentelerden Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı’na 534 bin dolar teminat yatırmaları istendi.

Alınan karara tepki gösteren GAP bölgesi; Gaziantep, Adıyaman, Kilis, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'ta bulunan seyahat acenteleri, bu karardan bir an evvel dönülmesi çağrısında bulundu.

Gaziantep’teki Seyahat Acentelerine Teminat Şoku!-1

YÜKSEK TEMİNAT ACENTELERİ ZOR DURUMDA BIRAKIYOR

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan TÜRSAB GAP BTK Başkanı İbrahim Halil Kılınç, “Daha önce hac ve umre yapan seyahat acentelerimiz kontenjanına göre Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı’na teminat yatırıyordu ancak bu sene ise teminat 534 bin dolar yani 2 milyon riyale çıkarıldı. İster bir kişi ister 100 kişi götür, bu teminatı yatırma mecburiyeti var. Bu yüksek teminatta acentelerimizi zor durumda bırakıyor. Teminatın yükseltilmesinin amacı İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerdeki hac ve umre yapan seyahat acentelerinin pastadan daha çok pay almasını ve küçük acentelerin kapısına kilit vurmasını sağlamak” dedi.

Gaziantep’teki Seyahat Acentelerine Teminat Şoku!-2

BU YANLIŞTAN BİRAN EVVEL DÖNÜLMESİ GEREKİYOR

Hac ve umre organizasyonu yapan seyahat acentelerinin yaşadığı yüksek teminat sorunun çözüme kavuşturulması gerektiğini belirten Kılınç, ‘’Küçük seyahat acentelerinin bu yüksek meblağı verme durumu yok. Sadece parası olan seyahat acenteleri hac ve umre yapamaz. Tüm acentelerimizde bu işi yapabilmeli. TÜRSAB GAP BTK olarak seyahat acentelerimizin yanındayız ve bu yanlıştan dönülmesi için mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: BAHRİ UÇAR