ÖĞRETMEN VE VELİLER OTURMA EYLEMİ YAPTI

Bir öğretmen Gaziantep’in Şahinbey İlçesi’nde bir okulda okul çıkışında bir veli tarafından şiddete maruz kaldı. Yaşanan şiddet olayının ardından Doktor Sadık Ahmet İlkokulu öğretmenleri ise duruma tepki gösterdi.  Gaziantep son dönemde birçok farklı alanda şiddet olaylarıyla sık sık gündeme gelirken, şiddetin en fazla yaşandığı alanlar ise sağlık ve eğitim alanları oluyor. Sağlık çalışanları ve eğitimciler ise yaşanan bu şiddet olaylarına tepki gösteriyor. Gaziantep’te Doktor Sadık Ahmet İlkokulu'nda bir öğretmen, eski öğrencisinin velisi tarafından darp edildi. Yaşanan şiddet olayına tepki olarak okul öğretmenleri ders öncesi oturma eylemi yaptı. Veliler de öğretmene destek vererek şiddetin son bulması için yetkililere çağrıda bulundu.

EĞİTİM BİR SEN'DEN AÇIKLAMA

Yaşanan olayın ardından Eğitim Bir Sen Şehitkamil İlçe Başkanı Abdurrahman Örnek önemli açıklamalarda bulundu.

Görsel-63

Eğitim Bir Sen Şehitkamil İlçe Başkanı Abdurrahman Örnek’in açıklaması şu şekilde:

“Eğitimin en temel öznesi olan öğretmen, aydın, bilgili ve kültürlü nesillerin yetişmesinde başat aktör konumundadır. Her öğretmen, bu bilinç ve sorumluluk içinde mesleğini birinci önceliği yapar ve üstün bir gayretle vazifesini en iyi şekilde yapmaya çalışır. İnsanüstü bir fedakârlıkla bu kutsal görevi yerine getirmeye çalışan öğretmenler, toplumun göz bebeğidir. Öğrencilerin aydınlanma serüveninde onlara ışık tutan öğretmenlere gereken kıymeti veren milletler bilimde, sanatta, teknolojide, sporda ve her alanda ileriye gitmiş ve dünya medeniyetine yön vermiştir.

Eğitim ordusunun neferlerinden biri olan ve bütün çabası çocuklarımıza bir şeyler daha öğretmeye çalışmak olan Gaziantep Şahinbey İlçemizde bir okulda görevli öğretmen arkadaşımız, pazartesi günü okul çıkışında bir veli tarafından saldırıya uğramıştır. Okullarda Veli şiddetine bir son verilmeli. Gün geçtikçe güvenlik problemi hat safhada olan okullara güvenlik birimlerinin tahsis edilmesi artık kaçınılmaz olmuştur. Şiddetin hiçbir bahanesi olamaz derhal öğretmeni koruma kanunu çıkarılmalıdır. “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum." diyen Hz. Ali'yi anarak bu menfur olayı şiddetle kınıyor ve öğretmen arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.”

Kaynak: Mehmet Fener