Gaziantep ve bölge ekonomisi için büyük önem taşıyan 'Yeşil Altın' Antep fıstığında, hasat başlıyor.

Gaziantep’in en önemli tarım ürünlerinin başında gelen Antep fıstığı için çiftçiler gün sayarken, yeni mahsul fıstık fiyatları için ise bugün önemli bir toplantı gerçekleşti.

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) 1 Nolu Antep Fıstığı Meslek Komitesi Üyeleri;  Gaziantep Ticaret Odası 3 Nolu Antep Fıstığı Meslek Komitesi Üyeleri ve  Nizip Ticaret Borsası Antep fıstığı meslek grubunda yer alan meclis üyeleri ‘Sektör Değerlendirme' toplantısında bir araya geldi.  

Toplantıda; sektörde yaşanan sorun ve çözüm önerileri görüşülerek; 2024 yılı Antep fıstığı tahmini rekoltesi, Antep fıstığına tarımsal destek verilmesi ve Antep fıstığı bahçelerinde hasat sezonunda alınması gereken güvenlik tedbirleri hakkında istişarelerde bulunuldu.

Gaziantep’te Yeni Mahsul Fıstık Fiyatları Belli Oldu-1

Gaziantep Ticaret Borsası’nda düzenlenen “Sektör Değerlendirme” toplantısında yeni mahsul fıstık fiyatları da değerlendirildi. Fıstık fiyatlarına ilişkin GTB’den bir açıklama yapılmazken, önümüzdeki günlerde başlayacak boz fıstık hasadıyla kentteki 2024 yılı için fıstık fiyatları da belli olacak.

Bir yıldır emek veren fıstık üreticileri de, baklavalık kabuklu boz fıstığın kilogram fiyatını beklemeye başladı.

Kaynak: BAHRİ UÇAR