Nurdağı’nın Sakçagözü beldesinde düzenlenen festivalin 2. gününde yapılan uçuşlarla gökyüzünde renk cümbüşü yaşandı. 6 Şubat Depremi’nden ağır yaralar alan bölgede yaralar sarılıp yeniden inşa edilirken, festivalle de moral buldu. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Valiliği, Türk Hava Kurumu, Türkiye Hava Sporları Federasyonu ve Gaziantep Sportif Havacılık Kulübü’nün iş birliğiyle gerçekleştirilen festivalde, sporcular ve vatandaşlar Sakçagözü’nden uçuşlarına başlayarak ovaya giriş yaptı.

Mavi gökyüzü ve sarı tarlalar arasında uçan sporcular, adrenalin ve eğlenceye doydu. 22 Eylül’e kadar devam edecek festivale 110 sporcu ve 30 takım katılıyor. Vatandaşlar, eşsiz manzara eşliğinde süzülen sporcuları izlerken, isteyenler profesyonel spor hocaları eşliğinde yamaç paraşütünü deneyimleyebiliyor.

BOZGEYİK: YAMAÇ PARAŞÜTÜ İÇİN TÜRKİYE’DE SEÇİLEBİLECEK EN GÜZEL YERLERDEN BİRİ BURASI

Festival alanını ziyaret eden ve sporcularla vatandaşlarla bir araya gelen AK Parti Gaziantep Milletvekili Bünyamin Bozgeyik, festival için emeği geçenlere teşekkür ederek şunları söyledi:

“Bugün Gaziantepimizin çocukları, sporcuları ve gençleriyle bir aradayız. Biz ‘Gaziantep’i spor şehri yapacağız’ diyerek Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile yola çıktığımızda, sporun bütün branşlarında etkili olan Gaziantep’i istiyoruz. Bugün de Sakçagözü’nde sporcular ve gençlerimizle bir aradayız. Malumunuz, 6 Şubat Depremi, asrın felaketi olarak nitelendirilen, çok mühim zararlar veren bir depremdi. O günden sonra memleketin yeniden imarı ve ihyası için devletimiz, Cumhurbaşkanımızın başkanlığında Gaziantep’i her duyduğunda İslahiye ve Nurdağı’nı soran bir isim. Netice itibarıyla bugün alana girerken gördüğünüz köy evlerinin inşası sürüyor. İki gündür devam eden festivalde gençlerimiz ve çocuklarımızla beraberiz. Çok geniş katılımlı büyük bir organizasyon. Yamaç paraşütü için Türkiye’de seçilebilecek en güzel yerlerden biri burası. Bu etkinlikleri el ele vererek genişletmeye, gençlerimizi ve çocuklarımızı bu festivallerde buluşturmaya devam edeceğiz.”

YILMAZ: BU DALDA DAHA BÜYÜK FESTİVALLER YAPMAYI PLANLIYORUZ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Feray Yılmaz ise festivalin şehir için önemine değinerek şu ifadeleri kullandı:

“Şu anda aslında Gaziantep’te ilk defa yamaç paraşütü festivali gerçekleşiyor. Bunun heyecanı ve gururunu yaşıyoruz. Şehrimizin dört bir yanında festivaller var. Gastronomi festivalinden dolayı kültür, sanat, müzik ve eğlence türündeki faaliyetlerin olduğu bir dönem. Bizim açımızdan bu yönüyle çok önemli. Yaklaşık bir buçuk sene önce asrın felaketini yaşadığımız bölgede normalleşmeye çalışıyoruz. Bu atılan adımlarda depremzede çocuklar da aramızda. Bu bizim için çok kıymetli. 110 sporcu ve 30 kulüp, bugün yapılan programa katılıyor. Biz bundan sonra da uluslararası alanda bu dalda daha büyük festivaller yapmayı planlıyoruz. Bizim için çok kıymetli. Şehrimizi spor şehri olma yolunda daha fazla çalışacağız.”

Kaynak: Haber merkezi