Gaziantep’te dün akşam saatlerinde başlayan ve gece boyunca devam eden sağanak yağış, şehirde su baskınlarına ve trafik kazalarına neden oldu. Metrekareye 70 kilogram yağış düşen kentte, alıcı ortamların taşıma kapasitesi aşıldı ve menfezler kuruyan yapraklarla tıkandı. GASKİ Genel Müdürlüğü Kanalizasyon Dairesi, 120 personel ve 30 araçla olumsuzluklara müdahale etti.

GASKİ’den yapılan açıklamaya göre, suda mahsur kalan 10 araç kurtarıldı, menfezler açıldı, su birikintileri çekildi ve hatlardaki tıkanıklar giderildi. Saat 02.30 itibarıyla şehir genelindeki tüm sorunlar çözüldü.

Alo 153 Arıza İhbar Hattına 708 adet ihbar geldiği belirtilen açıklamada, bunların 177’sinin meskene su baskını, 242’sinin sifon tıkalı, 84’ünün yolda yağmur birikintisi ve 191’inin diğer ihbarlar olduğu kaydedildi. Meskene su baskını ihbarlarına Arıtma Tesisleri Dairesi Başkanlığı personelleri ile koordineli çalışılarak hemen müdahale edildiği, yolda yağmur birikintisi ihbarlarının tamamının giderildiği, sifon tıkalı ihbarlarına sırasıyla müdahale edildiği bildirildi.

Açıklamada, personellerin tüm gücüyle çalışarak vatandaşların mağdur olmaması için gereken her şeyi yaptığı ve çalışmaların devam ettiği ifade edildi.

Aylin Cıkcık