31 Mart yerel seçimlere sayılı günler kala Gaziantep’te adaylarının afişleri, posterleri kentin dört bir etrafına asılırken, seçim araçları da mahalle mahalle, sokak sokak dolaşıyor. Peki Gaziantep’te vatandaşlar seçimle ilgili ne düşünüyor, hangi partiye oy verecek?
GAZİANTEP’TE VATANDAŞLAR SEÇİMLE İLGİLİ NE DÜŞÜNÜYOR
31 Mart yerel seçimlere sayılı günler kala Belediye Başkan Adaylarının afişleri, posterleri kentin dört bir etrafına asıldı. Seçim araçları cadde cadde mahalle mahalle, sokak sokak dolaşıyor. Partililer, kendi adaylarının broşürlerini dağıtıyor. İl ve ilçe belediye başkan adayları için son kararı ise 31 Mart Pazar günü sandık başına gidecek vatandaşlar verecek.
İlk Haber Gazetesi, “Belediye Başkanlarının afişlerinin asılmasının, dağıtılan broşürlerin ve seçim araçlarından çalan şarkıların” seçmen üzerindeki etkisini araştırdı.
Akyol Mahallesi, Kavaklık Mahallesi ve Bey Mahallesi’ndeki vatandaşlarla yapılan görüşmelerde birbirinden farklı görüşler ortaya çıktı. İşte Gaziantep’teki seçmenlerin 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin görüşleri;
HERKESİN AKLINDA HANGİ PARTİYE OY VERECEĞİ NETTİR
Mehmet Ali Kılınç, “31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kaldı. Adaylar sahada çalışıyorlar. Bunun yanı sıra belediye başkan adaylarının afişleri pankartları şehrin birçok asılmış durumda. Seçim otobüsleri cadde cadde mahalle mahalle geziyor. Ancak bunların hiçbir seçmenin düşüncesini değiştireceğini düşünmüyorum. Herkesin aklında hangi partiye oy vereceği nettir” vurgusu yaptı.
EKMEĞİN TANESİ 8 LİRA OLMUŞ
Sandığa gitmeyeceğini kaydeden Mustafa Hanemer, “Emekliyim ve aylık 10 bin lira maaş alıyorum ve 8 bin 500 lira ev kirası ödüyorum. Çocuklarımız eve katkı sunmaya geçinemeyeceğiz. 20 yıldan beri hiçbir şey görmemişiz bundan sonra nasıl güveneceğiz. Ekmeğin tanesi 8 lira olmuş. Geçen hafta kilogramını 8 liraya aldığım portakalı bu hafta 18 liraya aldım. Çevreye asılan afişlerle dağıtılan broşürlerle ilgilenmiyorum. Bunların hiçbiri oy vereceğim parti konusunda düşüncemi değiştiremez. Düşüncemizi değiştiren ekonomi ve hayat pahalılığı” açıklamasında bulundu.
DÜŞÜNCEMİZİ DEĞİŞTİREN EKONOMİ VE HAYAT ŞARTLARI
Mehmet Ali Çiçek, “Biz emekliyiz. Emekli aylığından başka bir gelirim yok. Oturduğumuz ev kira. Emeklilere biraz el atsınlar. Hükümet iki dönem ülkeyi iyi yönetti ama ondan sonrasını iyi yönetmedi. İnsanlar çok perişan. Belediye başkan adaylarının afişleri, seçim otobüslerinden çalan şarkıların hiçbir şekilde düşüncemi değiştirmesinin mümkünatı yok. Bunların hepsi bizim cebimizden çıkıyor. Düşüncemizi değiştiren ekonomi ve hayat şartları” şeklinde konuştu.
KALE ALTINDA Kİ RESTORASYONU TAMAMLAMADAN BIRAKTILAR
Mehmet Yıkıcı, “AK Partiliyim ve yıllardan beri de bu partiye veriyorum. Şahinbey Belediyesi çok iyi çalışıyor ama Büyükşehir Belediyesinden çok fazla bir çalışma göremiyoruz. Kale altında ki restorasyonu tamamlamadan bıraktılar. Kararımız kesin, hangi partiye vereceğimiz belli. Hiçbir şey düşüncemizi değiştiremez” ifadelerine yer verdi.
ADRES VAR AMA O ADRESTE SEÇMEN YOK
Mehmet Erkek, “Yerel seçimlerin demokratik bir ortamda geçmesini istiyorum. Muhtar adayı olarak Bey Mahallesi’nde taşıma seçmen olduğu tespitini yaptım. Adres var ama o adreste seçmen yok. Bunun araştırılmasını talep ediyoruz. Her vatandaşın bir siyasi düşüncesi bulunuyor. Belediye başkan adaylarının pankartlarının asılması, broşürlerinin dağıtılması ve parti araçlarının dolaşması normal. Ancak bunların hiçbiri düşüncelerimizi değiştirmiyor. Düşüncemizi değiştiren etkenler ekonomi ve hayat pahalılığı” açıklamasını yaptı.
VATANDAŞIN YÜZDE 80’İNİN HANGİ ADAYA OY VERECEĞİ BELLİ
Salman Yergin, “Yerel seçimler demokrasinin vazgeçilmez unsurları arasında yer alıyor. Vatandaşın yüzde 80’inin hangi adaya oy vereceği bellidir. Geriye kalan yüzde 20’lik kesimin yüzde 10’u da sandığa oy kullanmaya gitmez. Dolayısıyla projeler, afişler, broşürler ve seçim otobüsleri yüzde 10’luk kesimin düşüncesini etkileyebilir” diye konuşma gerçekleştirdi.
GAZİANTEP’TE BİR HEYECAN VE SEÇİM HAVASI GÖREMİYORUM
Gaziantep’te bir seçim havası olmadığını sözlerine ekleyen Eren Ovayolu, “Gaziantep’te bir heyecan ve seçim havası göremiyorum. Sanki sonuçlar belliymiş gibi bir durum var. Gezdiğimizde kadarıyla kentin birçok noktasına belediye başkan adaylarının reklamı yapılıyor. Afişler, otobüsler ve dağıtılan broşürler, bu aday çalışıyor, sahada imajı veriliyor. Bunların hiçbiri seçmenin düşüncesini etkilemez” dedi.
ARTIK BİR DEĞİŞİM İSTİYORUZ
Hüseyin Kırıcı, “Yerel seçimlerde Yeniden Refah Partisi’ne vereceğim. Artık bir değişim istiyoruz. Hayat pahalılığı bizi çok yoruyor ve aldığım yevmiye ile çok zor geçiniyoruz. Belediye başkan adaylarının afişlerinin asılmasının veya seçim otobüslerinden çalan şarkılar hiçbir şekilde düşüncemi değiştirmiyor. Biz kararımızı verdik” dedi.
EKONOMİ VE PAHALILIK HAD SAFHADA
Kararsız olduğunu dile getiren Cuma Bakır, “Kararsızım ama Yeniden Refah Partisi’ne oy vermeyi düşünüyorum. CHP’yi destekleyen bir vatandaşım. Fakat CHP’nin bir yol kat edemediğini görüyoruz. Bir vatandaş olarak kararımızı vermişiz. Dolayısıyla çevreye asılan belediye başkan adaylarının afişleri, broşürleri düşüncemi hiçbir şekilde değiştirmiyor. Ayrıca ekonomi ve pahalılık had safhada. Emeklilere verilen maaş çok düşük. O nedenle ne söylersek söyleyelim bir anlamı yok” ifadelerini kullandı.