Gaziantep'te halk otobüsü seferlerinde yaşanan sorunlar vatandaşları, özellikle öğrencileri isyan ettirmeye devam ediyor.

Duraklarda saatlerce otobüs bekleyenler yoğunluktan dolayı ya otobüse binemiyor ya da balık istifi şeklinde yolculuk yapmak zorunda kalıyor.

Kentte günlük toplu taşımayı kullanan vatandaşlar, mesai başlangıç ve bitiş saatlerinde yaşadığı yoğunluğa sitem etti. Kentteki vatandaşlar otobüs sayısının ve seferlerinin az olması sebebiyle mağdur olduklarını belirterek, otobüs seferlerinin sıklaşmasını istiyor.

SABAHLARI DAHA KALABALIK

Okula gitmek için günlük toplu taşımayı kullanan lise öğrencisi S.K, özellikle sabahları daha büyük bir kalabalık olduğunu belirterek, "Ailemin bütçesi servis tutmak için yeterli değil. Bu yüzden her gün otobüs ile okula gidip geliyorum. Sabahları trafik ve yoğunluk daha fazla. Ama okul çıkış saattim gün içinde olduğu için o kadar kalabalık değil." dedi.

SEFERLER ARTTIRILSA BİRAZ RAHATLARIZ

Sabahları yaşanan yoğunluk nedeniyle birçok otobüsün kendisini almadığını söyleyen Samet Akgül ise, "Üniversite öğrencisiyim, özellikle o bölgeye giden otobüsler daha kalabalık oluyor. Çoğu zaman şoförler durakta durmadan yoluna devam ediyor. Çok fazla yolcusu olan otobüslerin seferleri arttırılsa bizlerde biraz rahatlarız, şoförler de rahatlar." ifadelerini kullandı.

Mehmet Fener