Gaziantep Valiliği, bayram tatilinde toplam 7.935 kolluk personelinin görev yapacağını açıkladı. Bu kapsamda, Emniyet Müdürlüğü'nden 6.826, Jandarma Komutanlığı'ndan ise 1.109 personel, il genelinde güvenlik ve trafik denetimlerini sağlayacak.

Valilik açıklamasında, bayram tatili boyunca trafik güvenliğinin sağlanması için birçok önlem alındığı belirtildi. Gaziantep Valiliğinden yapılan açıklamada Kurban Bayramı Emniyet ve Trafik Tedbirleri şöyle,“Trafik ve Emniyet tedbirleri çerçevesinde  Emniyet Müdürlüğümüzden 6.826, Jandarma Komutanlığımızdan 1.109 olmak üzere il geneli toplam 7.935 kolluk personeli görev yapacaktır.

Tatil süresince Jandarma Komutanlığımız ve Emniyet Müdürlüğümüz tarafından trafik güvenliği açısında farklı noktalarda emniyet kemeri, motosiklet kask, ehliyet kontrolü ve alkol kontrolü yapılması için personel görevlendirilmesi yapılmıştır.

Her gün için belirlenen güzergâhlarda radarla hız denetimi yapılacak ve şehrin farklı noktalarında trafik kural ihlallerini tespit edilmesi amacıyla drone destekli denetimler icra edilecektir.

Şehirlerarası otobüs terminalinde ve yolcu otobüslerinde yolcu görünümünde sivil personel görevlendirmek sureti ile sürücü ve yolculara trafik güvenliği ve emniyet kemerlerini takmaları konusunda gerekli bilgilendirmeler yapılacak ve kural ihlallerinin tespiti sağlanacaktır. 

Oğuzeli İlçesi Çaybaşı Kurban kesim noktasında oluşabilecek trafik yoğunluğu ve araç hareketliliğini düzenlemek maksadıyla İl Jandarma Komutanlığına bağlı 5 Trafik Timi 15 Personel görevlendirilmiştir.

Ayrıca, halkın yoğun olarak bulunduğu cadde, bulvar, park, AVM gibi  güzergâhlarda yaya devriye ve ekip görevlendirilmesi yapılmıştır. Haricen kurban kesim yerleri, camiler, mezarlıklar ve pazar yerlerinde gerekli trafik ve emniyet tedbirleri alınmaktadır.

Hayvan hırsızlıklarının artma ihtimaline karşı vatandaşlar bilgilendirilecek ve hayvan nakil işlemleri takip edilecektir. Sahte para kullanımına karşı bilgilendirme çalışmaları Emniyet Müdürlüğümüz tarafından yapılmaktadır.”

Kaynak: Bülten