Borsa Günü Nasıl Tamamladı? 02 Mayıs Borsa’da Son Durum Borsa Günü Nasıl Tamamladı? 02 Mayıs Borsa’da Son Durum


İzmir Büyükşehir Belediyesi, Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısının ilk birleşiminde, su ve atık su bedellerinde 0.4 metreküplük su için yüzde 25 indirim yapılması kararını oy çokluğuyla kabul etti.

Kayseri’de İndirim: Yüzde 30

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi, su ücretinde yüzde 30 indirim kararını onayladı. Ayrıca, hayvancılıkla uğraşanların su faturalarının yüzde 50'sinin belediye tarafından karşılanmasına da devam edilecek.
Manisa’da İndirim: Yüzde 30 ve Özel Muafiyetler
Manisa'da ise ilk 2 ton suyun fiyatı 1 TL'ye indirildi ve sonraki kademelerde yüzde 30 indirim yapıldı. Ayrıca, cami, cemevi ve mezarlıklardan su kullanım bedeli alınmayacak.

Mecliste Belli Olacak 
Gaziantep’te ise suya indirim talepleri ve belediyenin alacağı kararlar merakla bekleniyor. Su indirimleriyle ilgili son gelişmeleri yakından takip etmeye devam edeceğiz.
Geçtiğimiz yıl Kasım ayında GASKİ Genel Kurulu için toplanan mecliste suya yüzde 10 indirim yapılmıştı. Gaziantep'te meskenlerde 1 metreküp suyun fiyatı 19,77 lira. Suya indirim yapılıp yapılmayacağı, konunun meclis gündemine alınıp alınmayacağı henüz bilinmemekte.

Muhabir: Mansur Yalvaç