GBB Meclisi Ekim ayı 1.Birleşimi Başkan Fatma Şahin’in katılımıyla toplandı. Gündemde yer alan 76 maddenin ele alındığı meclis toplantısında önemli maddeler görüşüldü. Gündemin 72.maddesinde Polis Lojmanı olarak kullanılmak üzere Şehitkamil Belediyesi tarafından inşa edilen 621 adet konutun İçişleri Bakanlığı adına Maliye Hazinesine devrine gündeme geldi. İlgili madde kapsamında Şehitkamil Belediyesine ait 621 konut, 3 adet dükkan, 1 adet anaokulu ve 2 adet trafo alanı olmak üzere 627 adet bağımsız bölüm Maliye Hazinesine devredilecek. Bunun karşılığında Maliye Hazinesine ait 161 taşınmaz ise Şehitkamil Belediyesi’ne devredilmesi ile ilgili kurumlar arası protokolü imzalamak üzere GBB Başkanı Fatma Şahin’e yetki verilmesi konusu gündeme geldi.

ŞAHİN’DEN YILMAZ’A TEŞEKKÜR

İlgili maddeye ilişkin açıklamalarda bulunan GBB Başkanı Fatma Şahin, Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’a teşekkür etti. Şahin, “Şehrin emniyette olması çok önemli. Rıdvan başkan ile başlayan bir süreç vardı. Ali Yerlikaya Bakanımız, gelip bu lojmanları yerinde inceledi. Şehrimizde  100 bin konut açığı var, polislerimizin ihtiyaç duyduğu evler var. Ev kiraları yüksek olduğu zaman polis memurlarının burayı tercih etmediği, geldiği zaman ise çok hızlı bir şekilde gitmek istediğini görüyorduk. Bu nedenle lojman meselesinin hal olması gerekiyordu. Umut başkanın konuya hassasiyetle yaklaştığını gördük. Milletvekillerimiz ile Çevre ve Şehircilik Bakanımıza gittik ve işin ehemmiyetini anlattık. Konuyu Umut başkanla yeniden konuştuk ve çözüme kavuşturduk” dedi.

İLK İŞİMİZ BU OLSUN

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, “Sizin de bahsetmiş olduğunuz gibi emniyetsiz bir şehir düşünülemezdi. Biz bu konuda geldiğimiz ilk günden bu yana çok uğraştık. Bugüne kısmet oldu, çok mutluyuz. İnşallah bu protokolü yarın sizinle birlikte hemen imzalayacağız. Emniyet güçlerimize tahsis etmek üzere yarın ilk işimiz bu olsun” diye konuştu.

Kaynak: Nevre Duman