Hayırsever Petek Ailesi tarafından yaptırılacak olan 4-6 Yaş Kuran Kursu’nun protokolü, Gaziantep Valiliği ile Şahinbey Belediyesi, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, İl Müftülüğü ile hayırsever Semih Petek arasında imzalandı.

Düzenlenen Protokole; Gaziantep Valisi Kemal Çeber, YİKOB Başkanı ve Vali Yardımcısı Muhammet Önder, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, hayırsever Semih Petek ve ailesi katıldı.

Protokolde konuşan Vali Çeber; “Burası bizim hayır köşemiz. Hemen her hafta bu köşede çok kıymetli işlere imza atıyoruz ve her birinde yeni yeni gururlar yaşıyoruz. Sizin gibi hayırsever vatandaşlarımızı rabbim başımızdan eksik etmesin. Allah devletimize z vermesin diye dua ederiz ya, ben Gaziantep’ te rabbim hayırseverlerimize de z vermesin diye dua etme ihtiyacı hissediyorum. Bizi gururlandırıyorsunuz. 4-6 Yaş Kur’ an Kursları bizim çok önem verdiğimiz bir konu. Buradan yetişen evlatların öğrendiği her bir kelimede, ettikleri her bir duada hem ecdadınız hem de sizler faydalanacaksınız. Bu anlamda sizleri tebrik ediyorum. Şunu da gördüm mutlu oldum. Bu hayırlar kuşaktan kuşağa devam edecek. Gaziantep bu anlamda çok güzel bir kent. Hayırlı olmasını diliyorum. Rabbim hep beraber açılışında buluşmayı nasip etsin. Allah hayırseverlerimizden razı olsun.” sözlerini kaydetti.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise; “Hayırseverlerimizin sayesinde 4-6 yaş Kur’an kursları sayımızı gün geçtikçe arttırıyoruz. Ağaç yaşken eğilir. Çocuklarımızın erken yaşlarda eğitim alması, gelişimi ve öğrenimi için çok önemli. Hayırları için hayırseverimize teşekkür ediyorum. İnşallah buradan yetişecek çocuklar hayırlı evlat olurlar.” ifadelerini kullandı.

İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, “Yeni bir eğitim öğretim dönemindeyiz. Bugün yine iyilik köşesinde çocuklarımızın eğitimi adına yapılacak olan 4-6 yaş Kur’an Kursu için bir aradayız. Hayırseverlerimizin desteğiyle 4-6 yaş Kur’an kurslarımız gerek inanç değerlerimizi, ahlaki, insani ve bizi biz yapan değerlerimizi aktaracağımız müstesna yerlerdir. Hayırseverlerimizin hayrı makbul ve ebedi olsun inşallah.” diye konuştu.

Hayırsever Petek ailesi adına konuşan Halil Petek konuşmasında; “Hayırlı hizmet için niyet ettik. Emeklerinden dolayı herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Protokol, atılan imzalar ve çekilen fotoğrafların ardından son buldu.

Kaynak: Haber Merkezi