Gaziantep'in İslahiye ilçesinde yetişen ve pekmez yapımında en çok tercih edilen üzüm olan patlıcan görünümlü 'hatun parmağı' üzümünün hasadı başladı.

GAZİANTEP'TE 'HATUN PARMAĞI' ÜZÜMÜ HASADI BAŞLADI

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde yetişen ve pekmez yapımında en çok tercih edilen üzüm olan patlıcan görünümlü 'hatun parmağı' üzümünün hasadı başladı.

ÜZÜMLER YURT DIŞINA İHRAÇ EDİLİYOR

İslahiye’de Yaklaşık  50 bin dekar alanda üretimi yapılan 'Antep karası', 'hatun parmağı', 'Mevlana', 'kardinal' ve çekirdeksiz sofralık 'sultani' cinsi üzümlerin hasadı başlarken, hasadı yapılan üzümler kasalara doldurulup Başta Rusya olmak üzere Avrupa ülkeleri ile Suudi Arabistan gibi birçok ülkeye ihraç ediliyor.

Gaziantep'in önemli tarımsal üretim bölgelerinden İslahiye Ovası'nda 50 bin dekar alanda yetiştirilen üzümler oldukça ilgi görüyor. Şeker oranının diğer üzümlere göre fazla olması özellikle pekmez ve bastık yapımında hatun parmağı üzümünün rağbet görmesinde etkili oluyor.

Kaynak: BAHRİ UÇAR